PCTECHTech&IT

Prima placă video Nvidia cu GDDR6 a fost zărită

Tot așteptam ca pe la Computex să fie anunțate noi informații despre următoarea generație de plăci video marca Nvidia, despre care se tot zvonea că ar trebui să apară în curând, dar nu s-a materializat nimic.

Explicații au tot fost găsite. De la lipsa vreunui motiv pentru a lansa plăci noi fiindcă nu are competiție pe segmentul high-end, la returnarea a 300 de mii de procesoare grafice de către un partener de afaceri, pe care acum Nvidia le are în inventar și de care trebuie să scape înainte de a putea lansa modele noi.

Cert este că mai rămânem cu Pascal pentru ceva vreme, iar apoi tot pare că vom trece la Turing și la GDDR6. Că veni vorba de GDDR6, prima placă video care folosește acest tip de memorie a fost zărită într-o poză nouă ce s-a scurs pe internet.

Această imagine este a unei variante de testare pentru placa efectivă, fără un procesor grafic integrat. Se poate însă vedea destul de clar memoria cea nouă, produsă de Micron, dispusă în jurul locului unde ar urma să fie inserat procesorul grafic. Cele 12 module ar urma să ofere 12GB de memorie video, așa că vom avea parte de suficientă memorie în generația următoare pentru toate acele mod-uri de Skyrim. Placa mai are și o alimentare cu trei conectoare de opt pini, dar asta probabil e mai mult pentru testare, din moment ce nici măcar Titan V nu avea nevoie de atât de mult curent. Desigur, placa ar putea fi pentru un model Quaddro, sau cine mai știe ce altceva.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button