MORE

Prima masina electrica din Romania

Poate ca nu suntem inca aproape de ziua in care vom avea masini electrice la fiecare pas in Romania, dar este suficient sa apara macar una pentru a da speranta unui viitor mai bun.

Marc Areny, un entuziast al conversiilor de masini, a transformat un umil Dacia Logan intr-o masina electrica. Vehiculul nou este capabil sa acopere o distanta de aproape 150 de kilometri cu o singura incarcare, fiind gandita pentru utilizarea in cadrul orasului, nu pentru drum lung. Masina poate fi incarcata complet in aproximativ 7 ore de la o priza normala de 220W, iar o solutie care sa taie timpul de incarcare la 2 ore este in dezvoltare, desi aceasta va necesita un amperaj mai mare ca cel primit de la priza.

Costul de construire pentru masina electrica nu a fost tocmai mic. Kit-ul necesar pentru inlocuirea motorului si toata electrica are un pret care se apropie de 5000 de euro, iar apoi mai trebuiesc achizitionate si bateriile. Acestea sunt de tipul traditional de litiu, iar in functie de capacitate au un pret care variaza intre 5000 si 7000 de euro.

Poate suna scump, dar avand in vedere ca are 0 emisii de noxe, cu timpul isi recupereaza banii din taxele care ar trebui in mod normal platite, si de la costul de carburant, care tinde sa creasca adesea. Desigur, dupa cum mentioneaza si creatorul acestei masini, in tari precum Canada statul chiar sponsorizeaza astfel de conversii, asa ca s-ar putea face cate ceva in aceasta privinta si pe la noi.

Acesta nu este primul proiect de conversie al lui Marc Areny, acesta realizand cu trei ani in urma o minunatie de Porsche 944 electric.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button