GamingȘtiri IT

Prima Games va înceta în curând să mai existe

Deși nu foarte popular pe la noi, a fost o vreme când singura modalitate de a găsi ponturi și trucuri pentru un joc era să consultați un ghid de strategie. Cu toate acestea, creșterea Internetului a adus cu el multe tone de ghiduri și videoclipuri gratuite, făcând mai ușor ca oricând parcurgerea jocurilor care altfel ar pune jucătorii în dificultate. Acest munte de ghiduri gratuit a produs acum o victimă majoră, Prima Games. Compania a scos ghiduri fizice timp de ani de zile, dar a anunțat acum planurile de închidere.

Începând efectiv din acest moment, compania nu va mai publica ghiduri, urmând să-și închidă definitiv ușile în primăvara anului 2019. Compania a fost fondată în 1990 și a produs ghiduri pentru jocuri timp de 28 de ani. Cu toate acestea, timpul său s-a scurs, compania mamă DK menționând ca motiv de închidere un „declin semnificativ” pentru interesul față de ghidurile de jocuri video tipărite. Super Smash Bros. Ultimate pare să fie ultimul ghid care va fi tipărit, dacă e să ne luăm după ce este afișat pe site-ul oficial.

Ghidurile sunt incredibil de populare printre cele mai multe site-uri de jocuri, și există foarte puține motive pentru ca jucătorii să cumpere un lucru pe care îl pot găsi online gratuit. Închiderea companiei Prima Games este un eveniment nefericit, dar este un semn al vremurilor de azi. Compania are și o publicație online, deși pare că nu a adus suficient trafic pentru a menține firma pe linia de plutire.

Există întotdeauna o șansă ca Prima Games să supraviețuiască într-o oarecare măsură, sau să găsească un nou cumpărător, la fel cum și Toys R Us ar putea reveni într-o bună zi. În timp ce acest lucru probabil va rămâne doar la nivel de speranță, mulți gameri au amintiri plăcute de pe vremea când își căutau ghiduri pentru jocurile preferate și este dezamăgitor să vezi cum dă faliment o companie atât de centrală pentru acele amintiri.

Este puțin probabil ca Prima să fie victima finală a unei piețe din ce în ce mai digitale. Vânzările de jocuri fizice sunt și ele în declin, și se pare că producătorii mari de console își îndreaptă privirea către un viitor complet digital. Schimbarea a fost dăunătoare pentru multe companii care se specializează în vânzări de jocuri fizice, cu zvonuri care circulă că până și GameStop a fost în discuții pentru o achiziție cu câteva luni în urmă. În timp vom afla răspunsul la toate aceste semne de întrebare, dar cel puțin jucătorii au acum la dispoziție Internetul pentru toate aceste lucruri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button