Gaming

Prezentarea susținută de Xbox și Bethesda a adus în atenția publicului niște anunțuri spectaculoase!

Sanctitatea zilei de duminică a adus în mediul online showcase-ul susținut de Xbox și Bethesda. Prezentarea a adus laolaltă cele mai interesante știri, anunțuri și trailere de la Xbox Game Studios, Bethesda și studiouri third-party. Și da, asta include și Activision Blizzard, pe care Microsoft, într-o decizie absolut magnifică, este pe cale să-l achiziționeze forever pentru aproape 69 de miliarde de dolari. Au fost vești plăcute din toate punctele de vedere, deci haideți să facem cum am făcut cu evenimentele trecute și să trecem în revistă cireșele de pe tortul acestui combo Xbox + Bethesda!

Redfall a deschis prezentarea Xbox și Bethesda

Microsoft a dat startul showcase-ului cu un nou gameplay trailer pentru Redfall, FPS-ul open world co-op dezvoltat de Arkane. Acțiunea jocului are loc în Massachusetts, o alegere foarte inspirată și lovecraftiană, dacă știți la ce mă refer. Pentru un titlu co-op în care trebuie să te iei la trântă cu vampiri, Redfall pare că și-a făcut bine temele și va oferi o experiență foarte… eldritch.

Mie-mi pare foarte mult a ceva desprins din Dishonored, Prey, Vermintide și Left 4 Dead, iar asta nu-i neapărat ceva rău. Ai de ales dintre mai multe personaje, fiecare cu propriul set de abilități și trăsături. Echipa de patru jucători va fi pusă față în față cu nenumărați inamici într-un setting open-world, ajutat de un sistem AI foarte dinamic și interesant. Redfall s-ar putea dovedi o lansare foarte captivantă și rămâne de văzut dacă-și va respecta promisiunile odată ce va debuta în 2023.

Yay, Hollow Knight: Silksong!

Cei care au jucat primul Hollow Knight vor fi încântați să arunce o privire peste primul trailer pentru Silksong. Continuarea excelentului metroidvania cu damf de Dark Souls. Inițial gândit ca un add-on, Silksong a devenit din ce în ce mai complex până în punctul în care dezvoltatorii au fost nevoiți să-i amâne lansarea pentru a-l putea transforma într-un sequel în toată regula.

De aici vei juca din postura lui Hornet, atât aliatul, cât și inamicul personajului omonim. Te așteaptă puteri noi și o lume complet diferită și complexă; păcat că nu a fost menționată o dată de lansare. Totuși, Xbox a precizat că toate jocurile prezentate vor fi lansate în decursul următoarelor 12 luni, deci ar fi o șansă ca Silksong să ajungă destul de repede în librăriile fanilor.

Nici nu știu cum să descriu High on Life…

Justin Roiland, co-creatorul lui Rick and Morty și Solar Opposites, alături de Squanch Games, va aduce în fața publicului High on Life, un FPS foarte neobișnuit. Pornești ca un liceean, dar ajungi să devii cel mai periculos vântător de recompense din univers în lupta ta contra unor extratereștri care au înrobit rasa umană.

Partea fun este că vei ajunge să folosești diverse arme, doar că fiecare are propria sa personalitate și propria sa viziune asupra firului narativ, deci nu vei duce lipsă de dialoguri foarte dubioase și amuzante. High on Life va fi lansat pe PC, Xbox One și Xbox Series X, iar jucătorii vor fi încurajați să exploreze lumea psihedelică și plină de viață creionată de Squanch Games.

Riot Games își pune la dispoziție întregul catalog pe Xbox Game Pass

Showcase-ul Xbox și Bethesda a lansat un anunț surpriză din partea Riot Games. Dezvoltatorul își va lansa toate jocurile pe Xbox Game Pass, iar abonații vor primi cadou o sumedenie de bonusuri și obiecte in-game în valoare de sute de dolari. Printre acestea se numără deblocarea tuturor campionilor din League of Legends și a tututor agenți de pe Valorant și multe altele.

A Plague Tale: Requiem are un trailer nou

Sequel-ul lui A Plague Tale: Innocence îi poartă pe jucători într-o nouă regiune inspirată de Franța medievală, infestată de rozătoare. Secvențele o surprind pe Amicia, protagonista jocului, explorând o lume dinamică și detaliată, unde stealth-ul este deosebit de important.  Requiem va fi lansat anul acesta pe Xbox Series X și pe PC.

Forza Motorsport este ceva de vis

Forza Motorsport a fost programat pentru lansare în 2023, iar odată cu anunțul a sosit și un trailer impecabil care abundă în detalii 4K. Frate de sânge cu Forza Horizon, Motorsport aduce realismul de pe circuite pe PC, Xbox One șiXbox Series X în decursul următoarelor 12 luni. Deși nu mă declar un fan înfocat al francizei, spre deosebire de celălalt bărbos, nu pot să nu remarc frumusețea graficii și a modelelor.

Microsoft Flight Simulator

Se pare că și Microsoft Flight Simulator a fost în centrul atenției la prezentarea susținută de Xbox și Bethesda. Jocul va introduce modele noi de avioane și alte bunătăți in-game cu ocazia aniversării cu numărul 40 a fracizei. Ah, da, iar asta include și Pelicanul din Halo. Toate acestea vor fi disponibile în noiembrie 2022.

Overwatch 2 va fi free to play!

Overwatch 2 se va lansa pe 4 octombrie și va fi gratis! Activision Blizzard a anunțat că lansarea din octombrie este un early acces pentru componenta PvP din Overwatch 2. Early access-ul va aduce cel puțin doi eroi noi la lista deja existentă, deci ne pregătim să facem cunoștință cu Sojourn și Junker Queen.

Overwatch 2 vine, de asemenea, și cu cel puțin două hărți noi și un alt mod de joc intitulat Push. La acestea se adaugă mai multe rework-uri ale eroilor deja existenți și va schimba nițel componenta tradițională. Va urma și componenta PvE, dar aceasta s-ar putea să apară la ceva vreme după debutul PvP-ului. Jocul va fi lansat pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One și  Xbox Series X cu suport pentru gameplay și progresie cross-platform.

Ara: History Untold

Fanii jocurilor RTS ar putea fi interesați de noul titlu dezvoltat de Oxide Games. Ara: History Untold a fost dezvăluit la showcase-ul Xbox și Bethesda, iar odată cu acesta vine și un trailer detaliat care îi invită pe jucători să se alăture programului pentru insideri.

Un nou expansion pentru The Elder Scrolls Online

High Isles este următorul capitol din MMORPG-ul The Elder Scroll Online. ZeniMax și Bethesda s-au întrecut pe ei înșiși cu noul expansion. High Isles va aduce locații nemaiîntâlnite începând cu 21 iunie.

Fallout 76 aduce o locație nouă

Deși nu este o surpriză, the Pitt va fi noua locație spre care vor porni jucătorii obișnuiți cu Wastelands-ul. Bethesda i-a lăsat pe spectatori să arunce o privire fugară peste noua locație care aduce și o poveste nouă.

Forza Horizon 5 Hot Wheels

Scăpat pe net acum câteva zile, Hot Wheels a fost confirmat oficial la evenimentul organizat de Microsoft. DLC-ul va aduce îndrăgitele mașinuțe pe pistele exotice din Forza Horizon 5 pe 19 iulie.

ARK 2 trăiește! Și e cu Vin Diesel!

Chiar azi vă spuneam că primul ARK poate fi descărcat gratuit. Da, îl puteți adăuga permanent la colecție și îl puteți juca în pregătire pentru coninuarea acestuia. Survival-ul cu dinozauri își primește sequel-ul cu Vin Diesel în 2023!

Mai mult SCORN

Cred că H.R. Geiger ar fi încântat de cum se prezintă SCORN. Este un titlu care-mi aduce nițel a Agony, dar ceva mai rafinat și mai de bun gust, deși la fel de disturbing și gory. Sunt cu ochii pe el cu ceva vreme și sunt pregătit să mi-l pun pe wishlist când va apărea anul acesta, pe 22 octombrie.

Flintlock: Siege of Dawn – Alexa, play Deicide!

Combinația asta dintre magic use și gun fight pare să înflorească pe Xbox în 2023. Flintlock: Siege of Dawn te va pune în postura de ucigaș de zei în timp ce explorezi o lume open-world imensă. Pare un hibrid Greenfall-New World cu accente super heavy de RPG.

Minecraft Legends este StarCraft-ul de care aveam nevoie!

Microsoft a anunțat Minecraft Legends, un spin-off care se vrea a fi un joc de strategie. Legends va arăta, desigur, exact ca minecraft, dar accentul va fi pus pe construirea de structuri și unități și lupte pentru unificarea lumilor în regim RTS din 2023 încolo.

Lightyear Frontier te lasă să fii un fermier mai aparte

Lightyear Frontier este, în cei mai simpli termeni, un farming simulator relaxant. Doar că include și roboți și tot felul de mechs. La fel ca majoritatea titlurilor proaspăt anunțate, jocul va fi lansat în 2023.

Gunfire Reborn este adorabil

Un roguelike first person, grafică simpatică asemănătoare cu Borderlands și Muffin Knight, animăluțe și arme. Ce poate fi mai cute de atât? Gunfire Reborn aduce gameplay-ul în co-op cu grupuri de patru jucători într-o aventură deosebit de colorată și alertă la toamnă, în octombrie.

The Last Case of Benedict Fox

Un proiect interesat care aduce în prim-plan interacțiunea dintre un detectiv și un demon, The Last Case of Benedict Fox demonstrează că Microsoft vrea să pună în valoare talentele tuturor studiourilor pe care le-a achiziționat până acum.

As Dusk Falls promite o dramă captivantă

As Dusk Falls aduce curioșilor o aventură cu branching storyline. Este o poveste despre secrete de familie și comploturi bizare. Poate fi jucat solo sau alături de maxim șapte jucători și va fi lansat pe 19 iulie.

Naraka: Bladepoint ajunge și pe Xbox

Naraka fusese lansat inițial pe PC. Battle-royale-ul s-a bucurat de un succes mărișor, într-atât încât va fi disponibil din 23 iunie și pe Xbox Series X și S.

Pentinent te poartă într-o călătorie prin Bavaria medievală

Obsidian Entertainment nu s-a apucat încă de lucru la Fallout: New Vegas 2, dar asta nu înseamnă că stă degeaba. Studioul va lansa Pentiment, un RPG 2D cu accent pe narațiune. Jocul va fi lansat în noiembrie, iar stilul său grafic se inspiră din picturile medievale.

Grounded mă face să mă simt foarte mic

Aceiași Obsidian Entertainment lucrează și la Grounded, o lume în miniatură, plină de minuni și pericole în egală măsură. Acesta va ieși din Xbox Game Preview în septembrie.

Ereban: Shadow Legacy

Baby Robot va lansa Ereban: Shadow Legacy, un platformer orientat spre stealth și acțiune extrem de alertă.

În sfârșit, Diablo IV!!!

După nenumărate complicații în ceea ce privește echipa de dezvoltatori, procesul de development și toate cele, Diablo IV dă semne de viață! Deși nu are o dată de lansare concretă, noul titlu din serie va fi lansat pe undeva prin 2023, asta dacă nu va mai fi amânat din nou.

Trailerul ne prezintă câteva secvențe de gameplay și nu pot decât să sper că vom avea parte de o lansare ca la carte. Jocul va avea gameplay și progresie cross-platform, iar alături de prezentarea de mai sus a fost dezvăluită și noua clasă disponibilă: Necromancer.

Update pentru Sea of Thieves

Unul dintre titlurile care mi-au făcut lockdown-ul din 2020 mai ușor, Sea of Thieves, va primi un update nou, ca parte din Season Seven. Astfel, vei putea deveni tu însuți căpitan, iar asta îți oferă luxul de a-ți boteza, decora și personaliza corăbiile din 21 iunie.

Ravenlok schimbă rețeta de fairytale

În 2023 va fi lansat Ravenlok, o poveste plină de aventuri și personaje colorate. Este un narrative game axat pe acțiune și pe explorarea unei lumi ciudate, iar boșii îmi par cel puțin fascinanți.

Limbo, Inside și acum Cocoon

Cel din spatele lui Limbo și Inside revine cu un nou titlu bizar. Cocoon se lansează în 2023 și abordează un stil izometric foarte drăguț și plin de viață.

Wo Long: Final Dynasty

Team Ninja va lansa un dark fantasy cu o poveste situată în perioada târzie a Dinastiei Han. Și da, chiar pare dark, doar că nu știu sigur dacă simt miros de Nioh sau Hellblade. Sau ambele.

Mai multe jocuri Persona

O serie destul de respectată, Persona este pe cale să primească trei adiții noi-nouțe în catalogul său. Xbox Series X și PC vor găzdui Persona 3 Portable, Persona 4 Golden și Persona 5 Royal. Cel din urmă va fi lansat pe 21 octombrie, în vreme ce restul își vor face apariția la ceva vreme după. În plus, ele vor fi disponibile și pe Xbox Game Pass.

Un joc nou de la Hideo Kojima

Chiar ieri dădusem prin Cărturești și mi-am băgat în wishlist cartea lui Kojima. Strălucitul creator a anunțat că revine la treabă, de data aceasta într-un partenericat cu Xbox Game Studios. Aici nu avem parte de niciun reveal, căci Microsoft și Kojima nu au făcut nimic în afară de a preciza că proiectul la care lucrează va fi „un joc cu totul nou”.

Starfield trăiește!!!

A dat Domnul și Todd Howard a lansat un gameplay trailer pentru Starfield. Probabil Microsoft i-a pistonat destul de intens pe cei de la Bethesda, pentru că Starfield mai avea puțin și ajungea un obiect la fel de mitic precum Elder Scrolls 6.

Starfield promite o experiență ambițioasă și o lume imensă. Am avut ocazia să aruncăm o privire peste modul în care îți poți crea personajele și navele spațiale. Îți formezi propriul echipaj și pornești la drum într-o călătorie extraordinară! Starfield arată extraordinar și sper din tot sufletul să fie la fel și în prima zi de la lansare!

Iată-ne, deci, trecuți prin ce au avut de prezentat Xbox și Bethesda. În lumina evenimentelor trecute care au adus anunțuri la fel de interesante, pot spune că vara asta a început foarte bine. Cu puțin noroc, o să fiu și eu la fel de conștiincios precum tovarășul de breaslă și o să vin în întâmpinarea voastră cu materiale pentru cele mai promițătoare jocuri.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button