TECH

Prezentare Sony RX100 5

Camerele compacte nu inspira intodeauna incredere si performanta, aceasta fiind considereate de foarme mult timp depasite si inutie, mai ales odata cu aparitia telefoanelor mobile care au camere performante. Ei bine tehnologia a evoluat, iar compactele nu mai sunt la fel de proaste precum erau in urma cu cativa ani, de fapt evolutia acestora este uimitoare.

Sony RX100 5, dupa cum spune si numele, a ajuns la a-5a generatie, iar performanta acestuia este incredibila, fiind evident mai bun decat orice camera existenta pe un telefon mobil actual. RX100 5 vine echipat cu un senzor BSI, adica acesta are o iluminare in spate, care imbunatateste semnificativ performantele in conditii de intuneric.
Senzorul are o dimensiune de 1 inch, cam de de patru ori si ceva mai mare decat un senzor dintr-un telefon cu camera performanta. Un senzor mare inseamna performante mai mare, asadar nici nu ne facem probleme in comparatia lui cu un telefon mobil. Obiectivul este un alt aspect extrem de important, RX100 5 are un obiectiv zoom de la 24mm pana la 70mm, iar deschiderea sa este de 1.8 pana la 2.8.
Filmarea se realizeaza la o rezolutia maxima 4K cu 30 de cadre pe secunda, dar modul cel mai impresionant este cel de slow motion care poate ajunge la 1000 de cadre pe secunda la rezolutia Full HD. Fotografierea se realizeaza in rafara cu pana la 24 de cadre pe secunda in format RAW, iar expunerea poate ajunge pana la 1/32000, asadar totul este despre viteza. Filtru ND incorporat poate ajunge pana la 3 stopuri, asadar puteam realiza expuneri lungi chiar si ziua.
Pe spate acesta are un ecran de 3 inch care se poate rabata la 180 de grade, dar din pacate acesta nu dispune de touch, poate versiunea a-6a a lui RX100 va dispune si de aceasta facilitate. In partea de sus, ascunse bine in carcasa regasim si un vizor digital dar si un blitz. Focalizarea a fost imbunatatita radical fata de modelul anterior, acesta avand acum 315 puncte care acopera 65% din tot senzorul. Modul de focalizare automata a primit o functie noua care stie sa separe subiectele statice de cele in miscare, functie care in filmare este extrem de utila.
Desi pretul sau este unul de peste 6000LEI, avem parte de cea mai ridicata tehnologie si cel mai performant compact de pe piata.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button