TECH

Prezentare Netgear Orbi

Internetul wireless poate deveni o problema cand ai un spatiu mare de acoperit, mai ales in casa unde sunt foarte multi pereti, exista routere performante care reusesc cu greu sa transmita semnal in camera alaturata, insa Netgear ne propune solutia Orbi. Acest pachet include un router si un satelit, care impreuna pot acoperi aproape 400 de metrii patrati. Acest tip de extenstii se pot realiza si pe alte routere conventionale, dar nu functioneaza mereu, sau nu sunt performante. Arhitectura Orbi este compatibila din fabrica cu restul unitatiilor din gama.

Orbi utilizeaza sase antene interne de tip MU-MIMO care suporta o rata de transfer de 3000Mb/s, daca combinam toate canalele in acelasi timp. Teoretic utilizatorul poate beneficia de o viteza de 866Mb/s pe banda de 5GHz si 400Mb/s pe banda de 2.4GHz. a-3a banda pe 5GHz are o viteza de 1733Mb/s, dar este rezervata pentru comunicarea dintre satelit si router. Designul acestuia este subtil, si ne aminteste de un odorisant de camera.

Ambele unitati beneficieaza de patru porturi gigabit, si un port USB 2.0. Routerul si satelitul se sincronizeaza automat cand sunt instalate, fara a mai fi nevoie sa apasati butonul de sync aflat pe spate. Instalarea este una simpla, routeerul avand posibilitatea de configurare prin wifi direct de pe telefonul mobil. Inca un avantaj al acestui sistem este posibilitatea de a mai aduga sateliti, o combinatie dintre un router si doi astfel de sateliti pot acoperi aproape 560 de metrii patrati, asadar ne apropiem de o acoperirie industriala.

Recomandam Orbi atat pentru cei care au nevoie de o acoperire mare acasa, dar si pentru medium small office, sau chiar medium office. Pretul pentru un sistem care vine la pachet cu un satelit este de aproximativ 400$.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button