TECH

Canon 6D Mark 2 si Canon 200D Hands-On

Va mentionam de la inceputul acestui articol ca cele doua camere Canon sunt engineering samples, prin urmare nu avem voie sa va prezentam poze realizate si clipuri filmate cu ele, in schimb va putem prezenta efectiv cele doua camere, Canon 200D si Canon 6D Mark 2, iar intr-un viitor apropiat vom reveni si cu poze si clipuri facute cu ele, dupa ce primim variantele finale.

Vom incepe cu mezinul, Canon 200D, care se adreseaza amatoriilor de fotografie si celor care au un buget mediu pentru cheltuiala. Camera vine echipata cu Dual Pixel CMOS Autofocus, astfel devenind camera cu cel mai rapid autofocus si ecran pliabil touch din lume. Senzorul are 63 de zone de masurare si 9 puncte de autofocus. Sensibilitatea ISO incepe de la 100 si poate urca pana la 25600 sai 51200 in modul extins. Procesorul cu care vine camera este Digic 7, suficient de rapid pentru a procesa poze RAW in rafala cu 5FPS. Rezolutia pozelor este de 24MP, suficient de mare pentru a realiza printuri A3 de calitate excelenta.

Ca si conectivitate acesta dispune de NFC, Bluetooth, GPS si WiFi. Canon 200D poate filma la rezolutie Full HD cu maxim 60 de cadre pe secunda. Corpul camerei este realizat din magneziu si cantareste doar 453 de grame. Ecranul flexibil de tip touch are o rezolutie foart buna si este luminos. Acesta raspunde bine la comenzi, iar din setari se poate creste sensibilitatea. In partea superioara regasim butoanele clasice, care schimba modurile de fotografiere printr-o simpla rotire.

Fratele sau mai mare, Canon 6D Mark 2 vine echipat cu un senzor Full Frame de 26.2MP, dar are acelasi procesor Digic 7. Aparatul se incadreaza in zona profesionala entry, iar ca si pret acesta costa 2000$ la precomanda. Sensibilitatea ISO incepe de la 100 si urca pana la 40000 sau de la 50 pana la 102400 in modul extins. Acesta poate realiza pose in rafata cu 6.5 cadre pe secunda, ia sistemul de focalizare Dual Pixel dispune de 45 de puncte all cross type, care va tine mereu subiectul in focus, chiar si la miscari rapide.

Aparatul poate filma cu 60 de cadre pe secunda la rezolutie Full HD, sau poate realiza clipuri Time Lapse la rezolutie 4K. De asemenea filmarea poate fi realizata in mod HDR. Pe corpul aparatului regasim o mufa pentru microfon de 3.5mm, dar din pacate mufa pentru casti a fost scoasa, asadar ve-ti fi nevoiti sa fimati fara a monitoriza sunetul. Ca si conectivitate avem la dispozitie WiFi, NFC, GPS si Bluetooth. Ecranul de pe spate este tactil si se poate roti sau plia, de asemnea functia de touch poate fi utiliate pentru a focaliza direct pe subiectul dorit. Speram ca pe viitor sa avem filmare 4K cursiva cu 30 de cadre pe secunda, iar mufa pentru casti sa fie reintrodusa.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button