PC&Consoles

Prey primește trial gratuit pe Steam

O variantă demonstrativă a lui Prey a fost lansată mai devreme anul acesta pentru console, dar până acum aceasta a ocolit PC-ul. Raphael Colantonio de la Arkane a spus că atașarea de console a fost ceva ce a ținut strict de alocarea resurselor, subliniind că mecanica de returnare a jocurilor pe care o pune la dispoziție Steam are practic același efect: cumperi jocul, îl joci câteva ore, iar dacă nu-și place, îl returnezi.

Indiferent dacă sunteți sau nu de acord cu această abordare, este irelevant din acest moment. Pentru că acum Prey are un trial gratuit pe Steam. Anunțul nu oferă prea multe detalii despre ce este gratuit și ce nu, dar trailerul îl descrie ca fiind prima oră din joc. Pentru a putea accesa trialul, mergeți pe pagina jocului pe Steam, și derulați până vedeți butonul „Download Demo” în partea dreaptă, fix sub rubrica în care vă arată care dintre prietenii voștri vor acest joc.

Demo-ul vechi de pe console a tranziționat și el către aceeași formă de trial ce se regăsește acum și pe PC, aparent diferența dintre cele două fiind una destul de importantă. Dacă demo-ul este ceva rupt de restul jocului, ce funcționează independent de produsul întreg, a cărui menire este să demonstreze câteva dintre funcțiile de bază ale unui produs, trialul face parte efectiv din varianta completă a jocului. Practic, atunci când încerci un trial, acesta este de fapt un segment din începutul jocului limitat de timp, sau la o anumită zonă, sau anumite questuri. Trofeele, personajele, questurile și tot progresul jocului din trial este salvat, iar parcursul său poate fi continuat din acel punct, în cazul în care jucătorul se decide ulterior să achiziționeze jocul. Acest lucru nu este valabil și pentru demo.

De asemenea, Prey beneficiază acum de o reducere semnificativă de 50% pe Steam. Pentru un joc lansat acum doar 3 luni, prețul este unul foarte bun!

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button