GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Previziunile noastre legate de jocurile ce vor fi anunțate la E3 2018

Dacă e să ne gândim câte jocuri noi au fost anunțate în ultimele zile, ai putea zice că E3 este deja în plină desfășurare. E greu de crezut că mai e aproape o săptămână până la cel mai mare eveniment anual din gaming, ținând cont că deja au fost anunțate titluri precum Call of Duty: Black Ops 4, Battlefield V, Rage 2, Fallout 76, Pokémon: Let’s Go și Assassin’s Creed Odyssey. Și vorbim aici exclusiv de anunțuri oficiale, fără a mai lua în considerare zvonurile și alte leak-uri (gen Fortnite pentru Nintendo Switch).

Deoarece au fost anunțate titluri cu greutate, aproape că te întrebi: a mai rămas ceva de anunțat? Dar veteranii acestui show cunosc deja strategia de marketing a giganților din industrie: cele mai mari surprize, cele mai bine păstrate secrete, adevăratele „bombe” ale acestui segment de entertainment sunt păstrate exclusiv pentru momentul de pe scenă. Un fel de „mic drop„, în stilul „… one more thing” al celor de la Apple.

Deși nu avem neapărat informații în acest sens, putem desface firul în patru și să încercăm să intuim la ce alte noutăți ne-am mai putea aștepta să fie dezvăluite pe parcursul conferințelor.

Un joc Pokémon

Ok, poate franciza nu prinde foarte mult la noi, dar afară acesta este un nume care face ravagii. Și nu ne referim aici la varianta simplificată apărută relativ recent pe mobile. Seria și-a făcut între timp debutul pe Switch cu titlul Pokémon Quest, un joc free to play, iar o variantă ceva mai robustă a lui Pokémon Go va fi lansată pe aceeași platformă în noiembrie. Dar niciunul dintre aceste titluri nu este cel dezvăluit la E3-ul de anul trecut. Nu s-a mai auzit nimic despre el din 2017, deci este foarte posibil ca Nintendo să păstreze un titlu din seria principală de jocuri ca un as în mânecă pentru conferința de la E3 de săptămâna viitoare.

Detalii despre Metroid Prime 4

Din nou, amintim despre conferința de anul trecut, când a fost dezvăluit un nou joc Metroid pentru Nintendo Switch. Din păcate, tot ce s-a putut vedea atunci a fost un logo și un nume. Deși în centrul atenției la conferința Nintendo cu siguranță se vor afla Mario și cu familia sa extinsă, foarte probabil Nintendo va găsi ceva timp în spațiul de emisie să strecoare un trailer nou pentru Metroid Prime 4; iar dacă suntem optimiști, putem spera chiar la o dată de lansare.

Bethesda va anunța Starfield

De ani buni se zvonește că Bethesda lucrează la un RPG SF open world. Pentru că avem deja „Oblivion with guns” și „Fallout with swords„, a sosit timpul ca studioul să anunțe în sfârșit și „Skyrim in space„. Pentru că, nu-i așa, ce altceva mai știe Bethesda să facă? Și ținând cont că distribuitorul a anunțat deja Rage 2 și Fallout 76, e destul de clar că trebuie să existe și un moment WOW în conferința lor de la E3.

Kingdom Hearts III ar putea primi o dată de lansare

Acesta este alt titlu care a tot acumulat ceva elan (în sensul de avânt, nu în sensul de mamifer patruped încornorat) în ultimii ani, și poate jocul va vedea lumina zilei în acest deceniu (ceea ce deși sună impresionant, nu înseamnă o perioadă chiar atât de lungă). Square Enix a arătat jocul într-o formă jucabilă la un eveniment din Los Angeles luna trecută, și deși probabil nu vor arăta acum nimic nou, ar putea totuși să anunțe o dată de lansare. Nu de alta, dar este unul dintre cele mai așteptate exclusive pentru PlayStation 4.

Un joc Avengers

În luna ianuarie, Square Enix a anunțat o colaborare cu Marvel sub forma unui joc Avengers, la care își vor aduce contribuția și studiourile Crystal Dynamics (cunoscut pentru ultimele jocuri Tomb Rider) și Eidos Montreal (responsabil de ultimele titluri Deus Ex). Ideea părea interesantă, dar apoi s-a așternut tăcerea. Ținând cont că ultimul film Avengers (Infinity War) a avut un succes fenomenal în cinematografe, nu este exclus ca discuțiile să fi fost reluate, și să primim măcar un trailer cinematic. Ar fi interesant de văzut ce va ieși, și dacă Square Enix va începe cu Marvel ce au reușit cu succes să facă Rocksteady Studios și DC cu seria Batman Arkham.

Mai multe detalii despre Beyond Good & Evil 2

Ubisoft a uimit pe toată lumea la E3 2017 cu trailer-ul la jocul mai sus menționat. Apoi au arătat și ceva gameplay, iar lumea a fost foarte confuză. Jocul nu semăna deloc cu precedentul său din serie, și nici nu părea a fi într-o fază foarte avansată a dezvoltării sale. Deși un an e relativ puțin pentru ciclul de dezvoltare al unui joc de buget mare, să nu uităm că Ubisoft dispune de peste o duzină de studiouri care ar putea lucra la joc. Vorbim totuși de distribuitorul care timp de aproape un deceniu au scos aproximativ un joc nou Assassin’s Creed în fiecare an, deci nu ar trebui să ne mire dacă vor prezenta un gameplay ceva mai finisat. Și poate ne vom da și noi seama exact cu ce anume avem de-a face.

Xbox și exclusivele Microsoft

Aceste lucruri nu ar trebui să fie tocmai o surpriză. Prin comparație cu rivalul Sony, Microsoft nu o duce deloc bine când vine vorba de titluri exclusive, deci foarte probabil vor plusa pe miza de unde știu că pot extrage profitul cel mai mare. Desigur, vorbim aici de seriile Gears of War, Forza și mult așteptatul Halo 6. Dar, chiar dacă toate aceste lucruri se vor materializa, sunt cam puține titluri pentru o întreagă conferință. Console și/sau controllere noi foarte probabil nu vor fi anunțate, pentru că deja avem așa ceva. Iar Sea of Thieves nemaifiind de multă vreme o noutate, probabil nu vor putea conta nici pe el. Suntem curioși când și dacă va mai anunța Microsoft ceva cu adevărat nou. E3 2018 ar fi un moment bun.

Anthem – ceva mai mult gameplay, poate o dată de lansare

Ok, asta nu e greu de anticipat, dar e cam singura șansă pentru EA să mai iasă din groapă. Distribuitorul a primit câteva lovituri bune în ultima vreme, și pe merit am putea spune. În urma scandalului generat de Star Wars Battlefront II și modul în care acesta a fost inițial monetizat, EA par să se îndrepte, măcar puțin, în direcția bună. Au început anunțând că Battlefield V nu va avea deloc loot boxes, iar pentru dezvoltarea lui Anthem au spus că vor fi foarte deschiși în dialogul cu comunitatea și vor acorda atenție cerințelor acesteia. Știm că jocul este programat să se lanseze la anul, pentru a nu-i face concurență noului Battlefield, dar ne-au promis și că vom avea ocazia să-l testăm înainte de a-l lansa, și că vor ține cont de feedback-ul primit. Ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere celor dornici o posibilitate de a-l testa cu mai mult timp înainte de lansare decât o săptămână sau două. Poate un fel de early access până la finalul anului? Ar fi un anunț bun pentru E3! Și ținând cont că Destiny 2 se chinuie din răsputeri să-și țină jucătorii in-game, s-ar crea oportunitatea perfectă pentru un astfel de joc. EA ar face bine să nu o dea în bară și de data asta!

Half-Life 3

Glumim, Valve nu știe să numere atât de mult.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Ati uitat de singurul joc care conteaza Cyberpunk 2077, un joc care presupun ca nu o sa fie doar un cash grab ca Destiny 2 {care a ajuns sa coste 170$ cu viitoarele DLC-uri si care a fost introdus intr-un bundle de 12$ pe humblebundle(adica mai putin de 10$ doar pentru jocul de baza…just to lure the people in a cash grab machine) }…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button