MORE

Preview Windows 9 in Septembrie!

Atat noi, cat si Microsoft, suntem pregatiti ca Windows 9 sa spele pacatele fratelui sau mai mic si mai uratel, Windows 8. Totusi pentru a ne putea face o idee, un preview Windows 9 este extrem de important.

Conform reporterului de la ZDNet ce scrie articolele despre Microsoft, un „technology preview” al asteptatului sistem de operare va veni spre sfarsitul lunii Septembrie, inceputul lunii Octombire. Varianta finala a lui Windows 9 va aparea in primavara anului 2015. Totodata, exista posibilitatea ca acest technology preview sa fie disponibil pentru publicul larg.

Microsoft planuieste sa dezvaluie noul membru al familiei Windows, poreclit si „Treshold”, la un eveniment ce va avea loc pe data de 30 Septembrie. Compania creatoare a faimosului sistem de operare a mai lansat versiuni de Windows ce se aflau inca in lucru, inainte de a le face oficial publice .

Daca acest technology preview va fi disponibil publicului, vom vedea ce imbunatatiri va aduce Windows 9 chiar inainte de sfarsitul acestui an. Aceste zvonuri ne dau speranta ca Windows 9 va fi pentru 8 ce Windows 7 a fost pentru Vista .

Cel mai important lucru despre noul Windows ? Meniul clasic de start se intoarce. Microsoft a aratat prototipul unui meniu de start in luna Aprilie. Acesta va adopta look-ul curent, in timp ce alte facilitati, precum lista de programe, vor fi si ele prezente. O versiune a acestui meniu va veni pe PC-urile utilizatorilor de Windows 8.1 in toamna.

O alta schimbare importanta : aplicatiile moderne vor putea fi rulate pe desktop-ul normal in windowed mode. Gata cu switch-ul intre start screen-ul cu touch si desktop-ul clasic.

Totodata, e posibil sa vedem o versiune desktop a aplicatiei Cortana, raspunsul celor de la Microsoft la Siri si Google Now (da, nimeni nu o iubeste pe S-Voice…pricks!). Problema este ca noul membru o sa foloseasca, cel mai probabil, Bing ca search engine, deci, s-ar putea sa fim obligati sa alegem intre Bing si Google ( jokes on you, folosesc S-Voice :)).

Mai mult ca sigur, Microsoft o sa ne dezvaluie mai multe detalii despre Windows 9 in luna Septembrie. Abia asteptam sa vedem daca imbunatatirile aduse de Treshold se vor alinia cu interesele noastre.

Sursa 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Din ce auzisem, acel buton de start urma sa apara pe wi dows 8.1 ca un update, insa…..chiar ma bucur ca am auzit gresit :))

  2. Windows 8, e ‘fratele mai mare’ , pentru că a apărut inainte!

  3. Cei de la Microsoft cred ca aplica „strategia” (daca chiar a fost strategie) a celor de la Coca Cola cand in ani 80 au alterat reteta popularului produs, incercand astfel sa combata Pepsi. Si atunci, toata lumea s-a plans de ce au alterat ceva ce era foarte bun (vezi metro si buton de start Windows7 vs Windows8). Atunci cei de la Coca Cola au reintrodus „Coca Cola Classic” si i-au spart pe cei de la Pepsi… Nu prea stiu cu cine concureaza Microsoft pe segmentul desktop pt ca au 90% cota de piata, dar ma rog, efectul cred ca va fi acelasi si toata lumea va migra de la W7 la W9., probabil si cei cu Windows 8,1 vor face la fel (daca poretul e corect;), cum e si cazul meu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button