Telefoane

Preview Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 este o frumusețe de telefon, lansat la fix 12 luni după modelul Note 5 – lucru care ne-a cam lăsat puțin confuzi, întrucât nu prea înțelegem de ce Samsung bat în urmele Microsoft și mănâncă cifre pe pâine.

Este mai bine finisat decât precedentul și încorporează o grămadă de tehnologie nouă și de ultimă ora. Acesta are un ecran dual-edge, deși funcțională pare a fi doar marginea dreaptă, ce permite accesarea unui meniu rapid.

Telefonul folosește acum un port USB Type-C, un port ce devine tot mai răspândit pe piață. Telefonul vine deocamdată cu Android 6 Marshmallow, care va fi actualizat cât de curând la Android 7.

Ecranul e foarte asemănător cu Note 5, un ecran 2K Super AMOLED cu Gorilla Glass 5, ce oferă un nou standard de rezistență. Stilul de motorizare folosit pe Note 5, cu o variantă Exynos și una Snapdragon este întâlnit și în cadrul Note 7. Americanii vor primi telefoanele cu Snapdragon, iar restul lumii varianta cu Exynos, chit că la ora actuală încă nu se cunosc detaliile procesorului.

Pe partea de stocare nu se mai oferă o variantă de 32GB, telefonul venind direct cu 64GB care pot fi extinși cu încă 256GB de stocare folosind un card MicroSD. Memoria a rămas la fel, oferind 4GB de memorie.

Camera din spate cică ar fi suferit o scădere a numărului de megapixeli oferiți, cu 12 față de 16. Camera din față în schimb, rămâne una de 5 megapixeli. Va fi interesant de văzut diferențele efective în cadrul camerei – cunoscătorii știu că nu megapixelii fac calitatea, iar noi sperăm că Samsung au ales să facă acest sacrificiu în schimbul unor îmbunătățiri semnificative la nivelul camerei pe alte planuri.

O altă diferență semnificativă înafară de puterea de procesare este noul Stylus, ce oferă de două ori mai multe niveluri de presiune decât precedentul, ajungând la 4096, făcând utilizarea stylusului mai precisă, cel puțin în teorie.

Bateria primește un boost semnificativ, urcând de la 3000 la 3500 de miliamperi, o creștere care se va simți și care este impresionantă având în vedere faptul că grosimea a scăzut cu doi milimetri. A scăzut și greutatea acestuia, deși suntem siguri că nimeni nu va observa scăderea greutății cu două grame.

Telefonul este rezistent la apă din toate punctele de vedere – se poate utiliza în ploaie, ba chiar folosind stylusul va putea fi utilizat cu ușurință în condiții de umiditate, acolo unde poate degetele ude nu vor fi foarte utile. Protecția la apă se aplică chiar și dacă veți băga stylusul ud în telefon.

Cam acesta este Galaxy Note 7, și sperăm să vă putem prezenta cât mai curând în săptămânile ce urmează teste detaliate ale acestuia.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. de ce nu vedem niste vorbe/review-uri si la telefoane de 200 de lei…de ce mereu fiecare face review doar la monstrii de 3000 de lei +?..Nu stiu cati dintre romani vor da atatia bani tinand cont si de plafonul de salarizare din tara asta ..si aici ma refer la cine ia telefonul fara abonamente si alte balarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button