PC

Preview laptop ROG Strix GL702ZC – AMD Ryzen si RX 580 de desktop, dar portabil!!!

Gamingul pe laptop tocmai a devenit mai posibil ca niciodata si asta se datoreaza celor de la Asus si AMD, care urmeaza sa scoata pe piata primul laptop cu Ryzen si RX580! Dar nu trebuie sa mai asteptati lansarea comerciala a acestui laptop, pentru ca noi il avem deja in teste!  ROG Strix GL702ZC este numele respectivului laptop care face posibil gamingul next gen portabil.

Laptopul testat este inca in varianta beta, asadar nu vom aborda testarea in detaliu, dar merita sa ne uitam pragmatic la ce ne promite viitorul pe acest segment. La prima vedere carcasa arata ca a unui laptop normal din seria ROG Strix GL700, chiar daca la interior se regasesc un procesor si o placa video de desktop! Avem un laptop cu o greutate de 3KG, decent zicem noi pentru o serie de gaming. Dpdv configuratie, acesta va veni cu AMD Ryzen 1600 si 1700, iar modelul testat de noi este echipat cu Ryzen 1700 si o placa video AMD RX580 cu 4GB vRAM.

Am putea spune ca este un „desktop” decent de gaming la aceasta configuratie. Inca un lucru extrem de important ce trebuie mentionat: procesorul vine pe socket de desktop si poate fi inlocuit! Probabil ca merge pus si Ryzen 1800x si am putea face practic si overclock deoarece avem la dispozitie un chipset B350! Nu ramane decat ca Asus sa ne puna la dispozitie un bios bine facut sau un tool software care sa permita aceste functii.

Dar urmatorul pas ar fi ca racirea sa fie extrem de buna, si sa poata raci un procesor cu un TDP de 95W sau mai mare daca luam in calcul posibilitatea de overclock. Pe acest model probabil ca nu vom vedea imbunatatiri majore pe partea de racire dat fiind spatiul destul de redus si grosimea nu foarte mare a carcasei. Dar daca seria GX700 vine cu racire pe lichid la pachet, este posibil sa asistam la o noua poveste, si speram sa vedem pe langa un Ryzen 1800x cu posibilitate de overclock si o placa video mai capabila, precum un Vega 56 sau GTX1080.

Avem din fabrica posibilitatea de a achizitiona acest laptop cu SSD pe slot M.2  de 512GB si 32GB RAM DDR4. Pe partea de ecran avem la dispozitie doua tipuri, ambele Full HD, unul standard pe 60Hz si unul pe 120Hz, cel din urma fiind compatibil si cu AMD FreeSync. Per final spunem ca suntem impresionati de aceasta reusita din partea AMD si Asus, si asteptam cu nerabdare varianta finala pentru testare, unde vom discuta si despre perfotmantele din jocuri!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button