PC

Prețurile și detaliile de performanță pentru procesoarele AMD Zen au fost zărite

Zen este aproape, în ediția de desktop, așa că au început să apară prețuri și chiar indicii ale performanței concrete pe care o vor avea noile procesoare AMD.

Informațiile vin din China și nu sunt în acest moment confirmate, așa că ar fi bine să nu le luați ca fiind fapt, dar părți dintre ele se corelează cu informații anterioare găsite în benchmark-ul lui Ashes of the Singularity. Tot conform acestor informații, primul model de Zen, sub forma procesorului Summit Ridge de top, va fi disponibil din 17 ianuarie, iar restul vor fi lansate până în primăvară.

26072230997l

Procesoarele vor avea prețuri care încep de la 500 de dolari pentru un model SR7 cu 8 nuclee fizice și 16 virtuale, descris ca fiind o variantă specială. Nu se știe ce frecvență va avea, dar scorul său din Cinebench este de peste 1300 de puncte. Tot conform tabelului de mai sus, asta ar pune procesorul la un nivel comparabil cu un Haswell-E cu 8 nuclee. În prezentările anterioare, AMD a declarat că va fi o paritate de performanță cu un Broadwell-E în ceea ce privește numărul de instrucțiuni per ciclu. Asta încă ar putea fi adevărat, deoarece frecvențele la care se zvonește că poate rula un SR7 sunt mai mici decât cele ale unui Broadwell-E cu 8 nuclee.

Modelul SR7 standard are un scor de 1300 în Cinebench, cu un preț de 350 de dolari. Simplu spus, nu prea există un competitor Intel pe același segment. Cel mai apropiat procesor Intel costă 430 de dolari și are un scor de doar 1077.

SR5 are un preț de 250 de dolari, iar SR3 de 150 de dolari. Scorul ambelor modele este mai bun decât cel al procesoarelor Intel disponibile la același preț. Totuși, merită menționat că acestea sunt modele cu 4 și 6 nuclee fizice cu un soi de hyperthreading, în timp ce modelele Intel au doar 4 nuclee fizice fără hyperthreading. Mai trebuie luat în considerare și faptul că aceste procesoare vor funcționa la frecvențe mai mici decât orice i7 sau i5.

Iarăși, informațiile nu sunt confirmate, așa că sunt șanse că nu vor reflecta realitatea.

[Overclock 3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

12 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close