PC

Prețurile pentru RAM ar putea crește și mai mult

Să nu fiți surprinși dacă RAM-ul la care tot așteptați să scadă prețul se va scumpi din nou. Conform publicației IC Insights, prețul mediu de vânzare pentru DRAM a crescut peste dublu în ultimele 12 luni, și continuă să crească. Studiul de piață al firmei anticipează ca prețul să crească cu încă 40% până la sfârșitul anului.

IC Sights declară:

Acum un an de zile, clienții de DRAM au profitat la maxim de surplusul de pe piață, și au negociat un preț minim, indiferent dacă producătorii de DRAM ieșeau sau nu în pierdere. Acum că cererea este foarte mare, firmele producătoare de DRAM se pot răzbuna, având posibilitatea să ceară un preț pe cât de mare posibil de la clienți, indiferent dacă scumpirile afectează sau nu utilizatorii finali.

Aceste variații de preț sunt în cele din urmă suportate de consumator, așa cum probabil vă imaginați. De exemplu, modelul Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400, care se vindea cu 36 dolari acum un an, are acum un preț de 80 dolari. Acelați lucru este valabil pentru kitul de memorie Crucial Ballistix Sport 16GB DDR4-2400, care acum costă 154 dolari, iar acum un an costa 73 dolari.

De parcă nu ar fi suficient, IC Insights mai anunță că toți cei trei dezvoltatori majori de DRAM obțin profit record. Micron a declarat un profit de 1,65 miliarde dolari, din 5,57 miliarde de dolari din vânzări, obținând astfel o marjă de profit de 30%. SC Hynix o duce chiar și mai bine. Compania a anunțat un venit 5,94 miliarde și un profit de 2,19 miliarde, obținând astfel o marjă de profit de 37%.

Morala este că dacă aveți nevoie de un upgrade la RAM și ați reușit să găsiți un preț bun, atunci poate că ar trebui să nu stați pe gânduri și să profitați de șansă cât aveți ocazia.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button