PC

Prețurile la SSD-uri vor scădea abia prin 2018

După cum v-am informat anterior, tranziția de la tehnologia de memorie tradițională la cea 3D este încă în desfășurare. Asta a dus la prețuri mai mari pentru SSD-uri, deoarece nu mai există producție suficientă pentru NAND 2D sau un cost de producție suficient de mic pentru cea 3D. Cel puțin asta este scuza oficială, cum a fost una și cu scumpirea HDD-urilor de acum câțiva ani. Dar asta se va schimba… anul viitor.

Conform companiei Trendfocus, care se ocupă cu studierea pieței pe segmentul de stocare a datelor, prețurile pentru SSD-uri vor continua să crească treptat pe parcursul lui 2017. Așa că nu este tocmai cel mai bun an cu putință pentru a cumpăra unul. Sigur, tot puteți face asta, un SSD fiind indispensabil în prezent, doar că o să simțiți impactul achiziției la buzunar mai mult ca anul trecut.

Prețurile se vor stabiliza abia în 2018, după care vor scădea până pe la nivelurile la care erau înainte ca această tranziție să aibă loc. Abia apoi vă puteți aștepta la ieftiniri mai însemnate pentru SSD-uri.

Priviți totuși partea bună, până atunci mai toate SSD-urile de pe piață vor fi de tipul care folosesc memorie 3D/V-NAND. Acest tip oferă un spor sesizabil de performanță și densitate ceva mai bună.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Mda, preturile se vor stabiliza pe la 1900toamna si vor ramane stabile pana ce profitul realizat din aceste vanzari va fi considerat suficient de catre vanzatori dupa care ! , este posibil ca preturile sa scada .Nu uitati ca traim in Romania unde daca pretul petrolului va scadea la zero…….preturile la pompa vor scadea cu ….( cel mult ) un leu!!!!!!!!!

  2. E cartel, au fost prinsi cu price fixing cu monitoare, cu memorii (Infineon), unii sefi s-au sinucis acolo, scandaluri mari.
    Acum e la fel. Ar trebui boicotati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button