MORE

Prețul pentru Ether a scăzut la 10 cenți săptămâna aceasta

Piața crypto-monedelor a intrat în panică săptămâna aceasta, după ce prețul pentru Ether, moneda de bază a rețelei Ethereum, a scăzut temporar la prețul de doar 10 cenți.

Pentru a pune această valoare în context, apogeul din ultima lună pentru această crypto-monedă s-a apropiat de 380 de dolari. Motivul pentru care cotația sa pe GDAX (o piață de schimb dedicată acestui tip de monedă) a scăzut atât de mult a fost apariția unei cantități masive de Ether.

Piața a fost inundată de Ether în valoare de câteva milioane de dolari, iar comenzile pentru achiziție au fost foarte rapid umplute pentru valori de preț ce variau de la 317 dolari la 224 dolari. Dar nu s-a oprit aici, din cauza volumului tranzacțiilor, valoarea crypto-monedei a început să scadă, fiind îndeplinite numeroase alte cereri de cumpărare cu limite de preț din ce în ce mai mici, Ether costând la un moment doar 10 cenți.

Instantaneu au apărut suspiciuni despre înșelătorii, hacking și alte manevre ilegale, dar deocamdată investigația făcută de GDAX nu a găsit nici o altă explicație decât cea că piața a luat-o la vale de bună voie.

Valoarea pentru Ether a crescut în doar câteva secunde apoi, ajungând rapid la 140 de dolari, și crescând treptat până pe la 330 de dolari, unde se află în acest moment.

Această cădere a pieței a lăsat câțiva oameni fără agoniseala lor de minerit, primind doar câțiva dolari în schimb, ce nu vor acoperi costul tuturor acelor RX 580-uri cumpărate. Iar alții s-au trezit că au dat câțiva cenți pe Ether ce acum valorează mii de dolari.

Morala poveștii, piața de Ether este tot o piață de valori ca oricare alta, așa că incidente de acest fel se pot întâmpla cu ușurință.

[Fortune]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button