PC

Prețul la VRAM crește cu 30%

Sper că nu aveți de gând să cumpărați o placă video în această perioadă, fiindcă nu are să vă convină prea mult prețul. Și asta nu doar pentru că minerii au ruinat piața, ci pentru că memoria s-a scumpit.

Nu era de ajuns că prețul pentru RAM crește și prețul pentru SSD-uri tot refuză să scadă, dar acum nici măcar memoria video nu mai este atât ieftină. Pentru că atât Samsung, cât și SK Hynix, au alocat o parte din linia lor de producție pentru a crea memorie dedicată serverelor și dispozitivelor mobile, nu există suficientă memorie video pentru ca cererea de pe piață să fie acoperită în totalitate, așa că prețul pentru VRAM a crescut cu 30%. Asta în cazul clasicului GDDR5, și posibil varianta 5X. HBM2… asta ar fi o cu totul altă poveste, dar n-ar fi improbabil și ca prețul său să crească.

Această problemă nu se va rezolva prea curând, septembrie urmând să aducă încă o scumpire. În doar o lună, prețul pentru un singur modul de memorie folosit la o placă video a crescut de la 6.5 dolari la 8.5 dolari. Și cum unele plăci video pot folosi până și 12 astfel de module, în cazul unui 1080 Ti, vă puteți aștepta la ceva scumpiri.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button