PCTECHTech&IT

Prețul la memoria RAM DDR4 va scădea simțitor în următoarele luni

Probabil ați sesizat cât de scăzute au putut să fie temperaturile din ultimele zile. Mulți dintre voi vor spune că este din cauza iernii. Dar putem da vina pe altceva, înghețarea iadului! Diablo n-are legătură, dar nu aveam altă imagine ilustrativă.

Conform unei analize de piață ce a fost efectuată de DRAMeXchange, prețul de la RAM va scădea în primul sfert din anul 2019, și nu va scădea cu un leu sau doi. Va scădea chiar cu până la 20%. Știu, tot vor fi prețuri cu mult peste ce era DDR4 în urmă cu câțiva ani, dar face ideea unui upgrade la un sistem Ryzen mult mai plauzibilă. La urma urmei, procesoarele Ryzen de până acum beneficiau mult de RAM foarte rapid… deși, nu știu cum vor schimba chiplets asta.

Scăderea prețului este o consecință a creșterii producției într-un ritm mai rapid decât cel al cererii. Iar până ce producătorii vor redresa problema, scăzând producția pentru a menține prețurile la un nivel mai profitabil, va mai dura ceva timp. Suficient timp încât să pice prețurile cu aproape 20% în primăvară.

Cine știe, poate va continua scăderea prețurilor și la vară, la timp pentru Ryzen 3000. Iar din 2020, oricum sărim la DDR5, așa că nu e de parcă DDR4 mai are mult timp rămas pe piață.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button