MORE

Pretul Chromebook-urilor ar putea sa scada dramatic

Pretul Chromebook-urilor ar putea sa scada dramatic. Bine, si pana acum puteai sa achizitionezi unul la pret destul de bun, in State existand chiar Chromebook-uri la preturi de 200 – 250 de dolari. Totusi, aceste portabile ar putea fi pe cale sa se ieftineasca si mai mult.

Producatorul de procesoare MediaTek a dezvoltat un cod menit sa ajute Chromium OS, baza lui Chrome OS, pentru ca sistemul sa poata fi utilizat pe dispozitive cu procesoare entry level ARM Cortex A7, o serie de procesoare destul de „slabe” comparativ cu cele de pe modelele de astfel de portabile produse de Samsung, Cortex-A15/A7, si fara sa intram in discutia procesoarelor Intel Celeron pentru Chromebook. Cert este un lucru, acest nou cod pentru Chromebook sau Chromebox, ar cobora pretul acestor dispozitive sub 200 de dolari. Din pacate, puterea de procesare nu este prea mare, asta insemnand ca aceste terminale vor avea ceva probleme de viteza, dar ce mai conteaza cand pretul este atat de avantajos.

Producatorul de procesoare inca nu a discutat ce va face exact cu acest cod, si cel mai probabil o sa dureze pana cand aceste Chromebook-uri vor fi disponibile in magazine. Totusi colaborarea nu trebuie sa mire pe nimeni: daca Chromebook-urile „low end” vor fi un succes, atunci si MediaTek va avea de castigat.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button