Gaming

Pretul actiunilor EA, mai mare ca niciodata!

Pretul actiunilor EA este mai mare ca niciodata, cu toate ca Electronic Arts nu sunt vazuti prea bine de comunitatea de gameri din intreaga lumea, compania fiind votata drept cea mai urata companie din Statele Unite doi ani la rand. Cu toate astea, se pare ca fac ceva bine, avand in vedere pretul actiunilor.

Chiar și înainte să fi lansat următorul Madden NFL si FIFA  sau primul lor joc cu Star Wars, EA are un an glorios. Publisher-ul este din nou în top-ul global după un deceniu în care s-a cam chinuit, având o cotă de piață mai mare ca niciodată. Poți cumpăra acțiuni la EA pentru aproximativ 71$ bucata, după spusele celor de la Google Finance.

Asta înseamnă cam cu 54% mai mult decât valorau la începutul lunii ianuarie a anului acesta, chiar mai mult decât cea mai mare valoare istorică, înregistrată în februarie 2005 care era de 68$. Cu piața de gaming ajungând rapid la 100 de miliarde de dolari, EA este una din companiile care contribuie la această sumă din toate sectoarele. EA poate mulțumi strategiei de revenire, gândită după plecarea fostului CEO, John Riccitiello, în martie 2013.

Deși a durat o vreme până acesta a fost înlocuit, compania a concediat din personal și a încercat să mențină costuri scăzute, abordând chiar piața jocurilor Free 2 Play. Până la sfârșitul anului, statisticile spun că acțiunile la EA se vor vinde chiar și cu 80$, Star Wars Battlefront fiind un joc mult așteptat, care se va bucura de foarte multe unitati vandute, din punctul de vedere al celor care se ocupă cu analiza bursei și fluctuația prețurilor.

Articole asemanatoare

Back to top button