PCȘtiri ITTECH

Prețul unităților SSD ar putea scădea și mai mult în 2019

Am observat o scădere bruscă a prețurilor la SSD-uri pe parcursul ultimului an, până la punctul în care poți găsi un SSD de 1TB pentru aproximativ 100 de dolari, sau puțin mai mult dacă te orientezi către un model NVMe mai rapid. A fost minunat că prețurile scad în cele din urmă și cel puțin o firmă de cercetare de piață crede că prețuri și mai ieftine urmează să apară.

DRAMeXchange, o divizie a TrendForce, a emis un raport care evidențiază randamentele echilibrate ale producției de memorie flash NAND 3D cu 64 de straturi, care sunt chip-urile actuale de obicei găsite în majoritatea SSD-urilor. Potrivit raportului, producătorii de memorii flash NAND au produs mai multe chip-uri decât puteau vinde, datorită unei varietăți de factori – un război comercial între Statele Unite și China, lipsa procesoarelor Intel și vânzări mai mici decât cele preconizate ale celui mai recent iPhone.

DRAMeXchange a declarat:

Prețurile contractuale ale produselor flash NAND în trimestrul I din 2019 se așteaptă să scadă în continuare cu aproximativ 10%.

Dacă firma de cercetare are dreptate, supraoferta cipurilor de memorie flash NAND nu va afecta doar dispozitivele mobile, ci și SSD-urile, despre care prezice, de asemenea, că va înregistra o scădere a prețului cu aproape 10% anul viitor. Acest lucru se va întâmpla „în ciuda creșterii ritmului de adoptare a SSD-urilor pe piața PC-urilor„, spune compania.

Este greu să te plângi de prețurile SSD în acest moment, dar suntem bucuroși să vedem că SSD-urile devin și mai accesibile. În starea actuală, nu mai este necesar să mergeți cu un SSD cu capacitate mică de stocare pentru unitatea principală pe un buget modest.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button