Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Memoria DDR5 va fi mult mai scumpă decât DDR4 în primii doi ani

Pe măsură ce producătorii își prezintă oferta de plăci de bază cu chipset Z690 pentru procesoarele Intel Alder Lake, începem să primim din ce în ce mai multe informații. MSI ne vorbește despre cel mai nou standard de memorie într-o postare detaliată de pe blogul companiei, iar ceea ce mi-a sărit în ochi cel mai tare a fost paragraful dedicat prețurilor.

Istoric, fiecare generație nouă de memorii a venit cu un preț mai mare cu circa 30-40% comparativ cu generația dinaintea ei. De această dată însă, DDR5 include componente adiționale care vor mări și mai tare prețurile. Ca rezultat, ne așteptăm la o majorare cu 50-60% comparativ cu DDR4 la momentul lansării. De obicei durează în jur de doi ani până când prețurile se calmează și ne așteptăm ca și în cazul DDR5 să fie aceeași poveste.
Sara Lin, MSI

Majorarea prețurilor pentru memoria DDR5 nu ar trebui să ne surprindă

Treaba asta nu vine ca o surpriză pentru mine, însă mulți poate au uitat ce se întâmplă în momentul de răscruce dintre generațiile de memorie RAM. Iar lansarea lui DDR5 pică și într-o perioadă dificilă în care industria hardware suferă de o criză imensă de aproape orice. Iar dacă ar fi să mă iau după estimările celor de la MSI, prețul pentru 32GB de memorie DDR5 o să fie cuprins oriunde între 1.300 și 1.700 de RON.

Generația a 12-a de procesoare de la Intel poartă numele de Alder Lake și va fi lansată la apă pe data de 4 Noiembrie 2021. Odată cu noile procesoare, vom fi martorii unei lansări în masă de plăci de baza și vom putea pune mâna pentru prima dată pe memoria DDR5 și vom vedea dacă slotul PCI Express 5.0 aduce îmbunătățiri masive în comparație cu standardul actual.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button