Tech&IT

Prețurile abonamentelor Amazon Prime vor crește cu până la 43% în unele țări din Europa

Autor: Matei Pană

În caz că vă era dor de o știre despre scumpiri, Amazon a anunțat că va modifica prețurile abonamentelor Amazon Prime în câteva țări din Europa. Acestea vor crește cu până la 43%, iar vestea asta minunată vine la o perioadă de șase luni după ce compania a anunțat o creștere de prețuri și în Statele Unite, unde prețul anual a „săltat” cu 17%, de la 119 dolari la 139 dolari.

Creșterea prețurilor variază aparent destul de mult în funcție de țara în care ai ghinionul (sau norocul?) să te afli. Spre exemplu, dacă locuiești în Franța, prețul subscripției anuale va crește cu 43% față de suma actuală de 49 de euro. În Germania și Regatul Unit, adică în a doua și respectiv a treia cea mai importantă țară pentru Amazon Prime din punctul de vedere al generării de venituri, prețurile abonamentelor anuale cresc cu 30% față de suma actuală de 69 de euro din Germania și cu 20% față de suma actuală de 75 de lire din Regatul Unit. 

Celelalte două țări unde se vor scumpi abonamentele Amazon Prime sunt Italia și Spania, unde prețul va crește cu 39%, adică de la 36 de euro la 49.90 euro.

Modificările de prețuri se vor aplica din data de 15 septembrie a acestui an și vor afecta atât membrii noi cât și pe cei care doresc să-și reînnoiască abonamentul, iar clienții Amazon deja încep să primească mail-uri care anunță aceste creșteri.

Pentru utilizatorii din Regatul Unit, aceasta este prima creștere de preț pe care au văzut-o de opt ani încoace, în timp ce utilizatorii din Germania nu au mai pățit acest lucru din anul 2016. Este de așteptat, deci, ca această situație să cauzeze o scădere drastică a numărului de abonați din toată lumea.

Deocamdată, se pare că doar cele cinci țări de care am vorbit mai sus sunt afectate de creșterea asta de prețuri, din fericire pentru români. Nu putem fi siguri că lista de țări nu se va mări, dar să sperăm că vom fi feriți de această situație cât mai mult timp.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button