MORERSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Președintele Turciei boicotează telefoanele produse de Apple

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a spus poporului său să nu mai cumpere electronice americane, menționând în mod specific faptul că populația turcă ar trebui să treacă de la dispozitivele iPhone la dispozitivele Samsung.

El a promovat, de asemenea, telefonul Venus produs de către Vestel, un producător local de smartphone-uri turcești. În prezent, modelele iPhone produse de Apple dețin o cotă de piață de aproximativ 15% în regiune.

Președintele turc a afirmat în repetate rânduri că este ținta unui război economic și a cerut turcilor să vândă valută străină și să maximizeze achizițiile locale pentru a îmbunătăți independența economică a țării.

Conform site-ului Financial Times:

Vorbind marți, președintele turc a promis că națiunea de 81 milioane nu va mai cumpăra de la Apple sau alți producători de tehnologie americană. „Dacă ei au iPhone, există Samsung de cealaltă parte„, a spus el membrilor partidului de guvernământ. „În țara noastră există Venus.

Lira, moneda turcă, s-a prăbușit în această săptămână în mijlocul incertitudinii economice. Nu este clar dacă președintele intenționează să forțeze un boicot al bunurilor din Statele Unite, cum ar fi produsele Apple, cu reglementări precum tarifele sau interdicțiile explicite.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button