PC&Consoles

Președintele PlayStation se retrage

Andrew House, președintele Sony Interactive Entertainment, s-a retras din funcție. Într-o declarație oficială, Sony anunță că actualul vice-președinte, John Kodera, îi va lua locul lui House pe funcția de președinte și director general al SIE, numirea intrând imediat în efect.

În ceea ce-l privește pe House, el va mai rămâne la SIE până la sfârșitul anului, pentru a asigura o tranziție cât mai lină. Chiar și după ce se va fi retras, House va rămâne în cadrul companiei pe funcția de director și președinte al SIE. Andrew House a declarat:

Sunt extraordinar de mândru de ceea ce am construit cu PlayStation și Sony Interactive Entertainment: am distrat milioane de oameni pe tot globul cu cele mai bune jocuri, și am creat o companie matură de divertisment digital. PlayStation a reprezentat o parte imensă din viața mea pentru mai bine de 20 de ani, dar odată cu atingerea de noi recorduri, acum pare și momentul potrivit pentru mine de a da curs la noi provocări. Voi prețui pentru totdeauna prieteniile și oamenii care au făcut SIE un loc de muncă atât de minunat. Sunt de asemenea recunoscător fanilor PlayStation și gamerilor din lumea întreagă pentru loialitate și sprijin. John împreună cu echipa de la SIE sunt de talie mondială și știu că viitorul PlayStation este unul foarte strălucit.

House a preluat funcția de președinte PlayStation de la actualul director global Sony Kazuo Hirai în 2011. De asemenea, este unul dintre veteranii Sony, alăturându-se companiei pentru prima oară în 1990, la departamentul de comunicații. S-a alăturat departamentului de marketing și comunicații la divizia Sony Computer Entertainment în 1995, ajutând la lansarea originalului PlayStation de la acea vreme. Așa cum am mai spus, a devenit președinte al diviziei PlayStation în 2011, supraveghind lansarea lui PlayStation 4 în acea perioadă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button