GamingPC&ConsolesTech&IT

Președintele exilat își vrea compania înapoi, Interplay ar putea reveni

În ere de mult apuse, când dinozaurii călcau pământul și jucau MDK, a existat o companie fără vulpi numită Interplay. Acea companie a creat multe jocuri minunate și a construit multe studiouri care au incubat veritabile genii ale industriei.

Din păcate, acele jocuri minunate nu s-au vândut grozav, fiind o vreme în care jocurile de PC tindeau să fie vârâte undeva într-un șopron de lângă magazinele de jocuri. Așa că Interplay a primit investitori, , în mare parte Titus, care n-au luat tocmai cele mai grozave decizii. Fondatorul companiei, Brian Fargo, a fost concediat și i-a fost interzis prin contract să mai lucreze timp de un an la vreo altă companie de jocuri, iar apoi compania a dat faliment.

Probabil veți spune „Dar stai puțin, Interplay n-a dat faliment, încă există, am văzut că au vrut să facă nu știu ce chestie acum câțiva ani”. Acela nu prea este Interplay, ci mai mult pielea companiei purtată ca un costum macabru de o anumită vulpe franceză.

Eh, povestea tristă a companiei Interplay ar putea avea un final fericit.

Astăzi va fi lansat The Bards Tale 4, un joc produs de studioul inXile Entertainment, unde șade în exil de câțiva ani fondatorul companiei Interplay, Brian Fargo. Acesta a dezvăluit pe Twitter că în cazul în care jocul avea succes, adică dacă va vinde 2 milioane de exemplare în următoarele 18 luni, atunci Fargo va cumpăra înapoi compania pe care a înființat-o cu 35 de ani în urmă.

Astfel, exilul lui Fargo se va încheia, iar ce proprietăți rămase la Interplay care nu au fost vândute deja vor reveni măcar parțial în mâinile cuiva care chiar a avut o contribuție la crearea lor.

Poate că astfel va veni în sfârșit timpul pentru MDK 3.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button