MORE

Predictii despre specificatiile lui Xiaomi Mi5

Xiaomi este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de telefoane mobile, smartphone-urile realizate de producatorul chinez dominand in unele piete asiatice, asta pentru a nu discuta despre China, tara in care este unul din terminalele preferate.

Avantajul unui telefon bun si ieftin este vizibil, familia Xiaomi Mi4 castigand extrem de mult teren pentru companie, iar urmatoarea generatie,  Xiaomi Mi5 pare sa fie urmatorul pas important pe care gigantul chinez il va intreprinde in lupta pentru suprematia in piata telefoanelor mobile.

Cu toate ca data de lansare este programata undeva in decembrie 2015, cel tarziu ianuarie 2016, estimativ cel putin, avand in vedere ca Xiaomi nu a confirmat nimic oficial pana in acest moment, exista zvonuri care indica aparitia noului flagship din luna noiembrie. Pe langa asta, pretul intial al predecesorului de 320 de dolari pare sa fie un indice bun pentru piata actuala, Mi4 la data lansarii oferind un pret bun si specificatii de top.

Conform unui leak, care vine chiar din sanul companiei, noul Xiaomi Mi5 va avea un ecran de 5.2 inci Quad-HD IPS LCD, ecran care il pune pe aceasi treapta cu telefoane precum Xperia Z5 sau Nexus 5X. La capitolul procesor, lucrurile nu sunt sigure, avand in vedere ca sunt vehiculate trei modele de CPU pentru acest telefon, Snapdragon 820 CPU, Snapdragon 810 CPU sau noul HiSilicon fiind un posibil procesor ce va motoriza noul Xiaomi Mi5. Stocarea interna este asigurata de 32 GB, iar memoria prezenta pare sa varieze intre 3 si 4 GB de RAM, in functie de ceea ce considera compania ca este eficient in procesul de fabricatie .

Evident ca avem un terminal Dual SIM, cu slot microSD, asta daca este sa ascultam o serie de alte zvonuri, memoria astfel putandu-se extinde pana la 128 de GB memorie, dar bateria, care se pare ca nu se poate detasa sau schimba, totusi va fi mai mare decat 3000 mAh. Cu toate astea, absenta unei baterii detasabile este scuzata de un unibody realizat de un corp dintr-un aliaj de aluminiu, cu margini curbate. In ton cu tendintele actuale ale pietii.

La capitolul camera este aproape sigur faptul ca Xiaomi Mi5 va avea una de 16 MPx, cu flash dual-tone si autofocus, stabilizare optica, dar totul este inca incert, speculatiile fiiind bazate pe o serie de zvonuri aparute pe reddit. Camera frontala pe de alta parte, va fi cel mai probabil un senzor de 5 MPX wide, cel mai probabil si el cu flash single-tone

Pretul total este estimat a se invartii in jurul unei sume de 500 de dolari, dar este foarte posibil ca Xiaomi sa il comercializeze la un pret mult mai mic de atat, tocmai pentru a lua fata competitiei acerbe din partea celorlalti participanti la cursa pentru dominanta a pietii.

Articole asemanatoare

Back to top button