MORE

Poveste din Tech Support – Nu am Wi-Fi pe cablu!

Sunt un om generos, saritor din fire, ajut cand pot pe cine pot, fara sa intreb prea multe. Asta sunt eu! N-am ce face. Si pentru ca lucrez la o emisiune cu profil IT, automat sunt confundat cu… tech suportul, ori de cate ori o cunostinta are o problema cu un laptop, telefon, tableta, PC, nu conteaza, trebuie sa puna mana pe telefon inevitabil si sa ma intrebe: „S-a stricat PC-ul! Ce fac?” Caz in care, de cele mai multe ori, raspund cu traditionalul : „Ce nu face?” Doar ca in cazul de fata am ramas un pic perplex. Ia fiti atenti sa vedeti de ce: pentru ca amica mea… nu avea Wi-Fi pe cablu!!!

Nu, nu am scris gresit. Nu, nu am inteles eu ceva aiurea. Nu, nu mi-am pierdut mintile. Discutia initiala a fost destul de bizara, asta pentru ca repeta constant ca nu are Wi-Fi pe cablul de net, caz in care am fost zdravan contrariat. M-am gandit ca… nu mai are net! In fine, i-am spus sa sune la RDS sa discute cu aia si sa le spuna ca nu are net. Ce a urmat dupa… Doamne… n-am mai ras in asemenea hal de ani de zile.

Dupa ce a sunat la RDS si i-au spus ca semnalul functioneaza, amica mea m-a sunat supernervoasa ca ea… tot nu are Wi-Fi pe cablul de net, si o tinea sus si tare cu chestia asta. Avand in vedere ca sta nu foarte departe de mine, am tras pe mine un tricou, am trecut peria prin par de doua trei ori, mi-am aranjat barba si am plecat la drum, sa vad ce e cu netul bietei fiinte.

Ajung la ea acasa, ma duc la laptop si constat ca… are net. Lucru care m-a facut sa exclam: „Cum dracu nu ai net, mah? Asta ce e? O intamplare?” La care ea imi explica: „Pai ala e pe 3G, Wi-Fi-ul pe cablu nu merge!” Atunci am pus totul cap la cap.

Povestea statea cam asa: amica mea de 3 luni de zile platea un abonament la RDS cu toate ca nu folosea reteaua. De ce?  Pentru ca… respectivul cablu de net nu avea… Wi-Fi. Ce insemna asta? Dupa explicatiile ei, ea credea ca in momentul in care RDS iti trage cablul in casa, automat ai Wi-Fi. Ea fiind o persona mai putin tehnica, nu stia ce e ala un router sau o mufa UTP. Caz in care a facut miscarea logica. A deschis hotspot-ul pentru telefon, si si-a impartit internetul de pe telefon cu dispozitivele din casa. O tableta si un laptop.

Morala: Cum dracu’ a stiut sa configureze Wi-Fi hotspot-ul pe telefon… dar nu a stiut ca are nevoie de un router pentru reteaua… ailalta?

PS. Va rog frumos fiti domni, si pastrati decenta in materie de comentarii.

Articole asemanatoare

Back to top button