PC

Poți transforma un RX 480 într-un RX 580… dar ar trebui?

Seria de plăci video RX 500 a fost lansată zilele trecute, modele precum RX 580 aducând puțin mai multă performanță aceluiași procesor grafic Polaris 10 de la RX 480.

Cât de multă performanță? Nu foarte multă, fiind vorba doar de un salt al frecvenței, unul care ai crede că ar fi posibil și pe plăcile video care sunt deja pe piață. Un posesor a unui RX 480, model fabricat de XFX, a demonstrat cât de ușor se poate transforma această placă video într-un RX 580, prin instalarea unui BIOS de la un model Sapphire Limited Edition.

După aplicarea noului BIOS, placa video avea o frecvență de 1411MHz, față de cei 1288MHz pe care îi avea în mod normal, aparent dincolo de ce se putea atinge cu overclock normal. Evident, s-a depus ceva muncă la optimizarea setărilor de energie în BIOS pe parcursul ultimului an.

Înainte de-a vă apuca și voi să vă faceți un „upgrade” de acest fel, ar trebui să aveți câteva lucruri în minte. Modelul XFX folosit avea o funcție de dual BIOS, așa că se poate recupera de la o eroare în timpul acestui update. De asemenea, fiind un model customizat, dispune de răcire aptă și de alimentare pe 8 pini, nu pe 6 ca o variantă standard de RX 480. Așa că dacă aveți un model normal, probabil n-ar fi o idee bună să faceți asta. Dar la un model customizat la care ați atins deja limita de overclock și vreți mai multă performanță, poate fi riscant, dar poate merita.

[Tech Powerup]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button