PC&Consoles

Poti transforma jocuri de NES din 2D in 3D cu 3DNES

Jocurile vechi de pe consolele de alta data aratau bine la vremea lor, dar parca le lipseste o anumita profunzime grafica, o a treia dimensiune. Numai bine ca exista oameni pasionati care sa adreseze aceasta problema, precum un individ care a realizat un emulator de NES capabil sa transforme jocurile vechi din 2D in 3D, 3DNES.

A nu fi confundat cu 3DS, care este ceva complet diferit, 3DNES transforma sprite-urile jocurilor in modele tridimensionale, cu grade variabile de succes. Momentan, proiectul este abia in Beta, asa ca nu functioneaza tocmai de minune si nu exista inca o varianta desarcabila, doar una care poate fi incercata in browser, in care puteti incarca un fisier de NES cu jocul dorit.

In varianta sa finala, acest emulator va functiona cam la fel de bine pe PC si mobile, oferind o noua perspectiva asupra acelor jocuri vechi, in sensul ca poti misca perspectiva dupa bunul plac. Aproape ca poti juca Super Mario Bros in third person, in loc sa fie un side scroller.

Exista momentan si cateva probleme, cum ar fi suprapunerea sprite-urilor de personaje cu cele ale unor elemente din decor, dar poate ca astea vor fi rezolvate in iteratiile viitoare ale emulatorului 3DNES.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button