MORE

Poti fura chei de criptare cu un banal microfon

Ai crede ca atunci cand folosesti o cheie de criptare de 4096 biti pentru a proteja un document, nu ar fi pericol ca cineva sa il decodeze prea curand, decat daca aveau un microfon in apropierea ta in timpul procesului de criptare.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv au reusit sa construiasca un sistem capabil sa fure chei de criptare fara sa existe un contact fizic direct cu PC-ul pe care sunt stocate. Principiul de baza folosit este ca in timpul procesarii, sistemul va emite un sunet de frecventa inalta, cunoscut mai bine sub numele de „coil whine”, un sunet asociat mai des placilor video, surselor sau monitoarelor. Dar si procesoarele il emit.

Sistemul se foloseste de un microfon parabolic, in stare sa capteze sunetul emis de un PC in timp ce proceseaza algoritmul de criptare, iar din modul in care se schimba intensitatea acelui zgomot poate fi decodata cheia de criptare. Aceasta metoda a fost folosita pentru a sustrage pe parcursul a unei ore a unei chei de criptare de tip RSA de 4096 biti, de la o distanta de 10 metri.

Partea amuzanta este ca sistemul va functiona si cu microfonul de la un telefon, insa nu de la 10 metri, ci de la 30 de centimetri.

Cercetatorii recomanda ca cei care tin la securitatea lor ori sa investeasca in PC-uri care au izolare fonica, ori au o cusca Faraday integrata.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button