Știri IT

Poti face un calculator in Super Mario

Daca Minecraft a devenit popular pentru numeroasele lucruri pe care le poti face, precum procesoare programabile,  de ce sa nu fie si Super Mario la acelasi nivel?

Eh, poate ca nu prea poate fi tocmai la acelasi nivel, pentru ca are o serie de limitari care impiedica realizarea unui procesor, dar Super Mario Maker este un editor suficient de sofisticat incat sa permita realizarea unui simplu calculator aritmetic.

Ce e drept, nu unul care poate face calcule prea complicate, iar pentru a-l face sa adune cel mai mic lucru este nevoie de cam un doua minute, dar rezultatul tot ramane impresionant, numarul final fiind afisat prin explodarea unor blocuri de piatra pana cand tot ce ramane este raspunsul corect.

Nu este tocmai prima data cand un platformer 2D cu un editor foarte competent este folosit pentru a realiza un calculator. Little Big Planet a avut propriile sale variante, insa unele care erau ceva mai elegante si care nu necesitau plimbarea printr-un nivel intreg, acel joc avand avantajul posibilitatii de-a lega franghii de manete.

Totusi, daca aveti cumva un Wii U si vreti sa vedeti acest calculator bizar in actiune, il puteti gasi foarte usor, cu numele de cod: 705C-0000-01B3-FE78 in lunga lista de nivele facute de comunitate pentru Super Mario Maker.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button