Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Poti face overclock unui procesor Skylake blocat

/
/
/
img

O veste foarte buna pentru cei care nu isi permit un procesor Intel Skylake din seria K, cele deblocate care permit overclock. Nu mai aveti nevoie de unul din seria K pentru a face overclock!

Din cauza unei serii de schimbari in arhitectura procesorului, frecventa sa de baza acum este complet separata de cea a restului sistemului. Asta inseamna ca atunci cand creste frecventa de baza, BCLK, restul sistemului nu este afectat si nu vor aparea probleme de stabilitate.

In efect, asta inseamna ca teoretic poti ridica foarte mult frecventa unui procesor precum un Pentium G440 la 4.2GHz, sau un i3-6100 la 4.7GHz. Procesoare care in mod normal nu ar putea trece de 3.3GHz si 3.7Ghz.

6100_cpuz

Alternativ, poti face overclock unui i3-6300 pana la 5.8GHz, dar atunci deja ai nevoie de racire speciala, cum a facut overclocker-ul Dhenzjhen.

image_id_1543607

Pentru a putea face overclock nu va trebuie decat o varianta de BIOS care momentan nu a fost lansata inca, dar care pare de parca urmeaza sa fie disponibila in curand pentru placile de baza Asrock, Asus, si probabil multe altele, din moment ce limitarea hardware nu mai exista.

Daca aveti o placa de baza cu suport pentru Skylake, in special din seria Z170, dar nu dispuneti de un procesor deblocat, acestea avand tendinta sa fie foarte scumpe, ar trebui sa stati cu ochii pe pagina oficiala a producatorului placii de baza, pentru ca in urmatoarele saptamani ati putea vedea un update de BIOS care sa va permita sa impingeti frecventa pana cand acel cooler pe care l-ati cumparat o sa isi valideze achizitia.

[PCPer]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar