MORE

Poti face o aplicatie de Windows Store direct din browser

Microsoft pare sa fi gasit o solutie menita sa mareasca numarul de aplicatii disponibile pe Windows Store.

Compania anunta lansarea a ceva numit Windows App Studio, un utilitar care permite realizarea de aplicatii fara a scrie macar un rand de cod. Totul se face printr-o interfata grafica, direct dintr-un browser web.

Asta inseamna ca nu trebuie nici macar sa instalat ceva ca Visual Studio sau orice alt fel de program similar care sa te asiste la productia aplicatiei.  Puteti realiza aplicatia din browser si o puteti publica direct pe Windows Store, unde va fi disponibila tuturor celor care chiar folosesc serviciul, indiferent de platforma. Atat timp cat ruleaza sistemul Windows 10, aplicatia va fi compatibila. Nu conteaza daca este pe un mobil sau pe un desktop.

Desigur, o astfel de solutie are anumite limitari. Pot fi realizate predominant aplicatii care intermediaza accesul la continut, precum cel al unor site-uri personale, Youtube, Facebook, si tot asa.  Daca vreti sa faceti lucruri mai complexe, puteti insera cod propriu.

Aceasta initiativa cu siguranta va ajuta la marirea numarului de aplicatii disponibile pe Windows Store, insa nu prea va ajuta la cresterea numarului de aplicatii utile de pe serviciu. Pentru asta, Microsoft tot va trebui sa arate ca are o platforma de distributie de care dezvoltatorilor ar trebui sa le pese. Nu de alta, dar Windows are deja o platforma de distributie nativa grozava, internetul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button