MORE

Poti face caramizi din aerul poluat din Beijing

Mai stiti desenele alea animate cand personajele foloseau un cutit pentru a taia ceata sau fumul din aer? Eh, in Beijing asta aproape ca se transforma intr-o realitate sumbra.

Un artist din China, intitulat Nut Brother, a incercat un mic experiment pentru a vedea exact cat de poluat poate fi aerul din Beijing. Timp de 100 de zile s-a plimbat pe strazile orasului, cu un aspirator industrial, dar nu pentru a curata drumurile, ci ca sa aspireze aerul.

Rezultatul a fost obtinerea unei caramizi de praf. Nu in sensul ca a obtinut suficient praf cat sa aiba volumul unei caramizi, ci ca a scos destul praf din aer incat sa il poata compacta pana cand a devenit o caramida solida. Caramizile tind sa fie mai grele ca aerul, mult mai grele. Suficient de grele incat, daca ar fi inhalate, nu ar provoca probleme severe de sanatate, ci doar moarte.

Aerul din Beijing este de multi ani o problema, indexul de poluare atingand in anul 2013 nivelul de 933… pe o scara care nu a fost facuta sa treaca de 500. Atat industrializarea din regiune cat si traficul sunt de vina pentru calitatea foarte proasta a atmosferei. La inceputul toamnei chiar a fost interzisa folosirea masinilor pentru doua zile, rezultand in cateva clipe pretioase de aer curat si soare pentru oameni care in mod normal se plimba cu masti pe fata si se uita la panouri LED masive pe care este afisat Soarele, ca sa le mai aminteasca de cum arata.

[Death And Taxes Magazine]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button