Telefoane

Poți construi propriul iPhone 6S pentru doar 300 de dolari

Dacă ați văzut documentare despre Shenzhen și piețele sale de componente, de unde poți cumpăra tot ce îți trebuie pentru a construi un telefon, probabil v-ați întrebat „Chiar poți asambla un iPhone funcțional din toate acele piese dubioase?”

Un fost angajat Google, numit Scotty Allen, a decis să vadă dacă așa ceva este posibil. Așa că atunci când a fost în Shenzhen a încercat să cumpere toate componentele necesare pentru a construi de la zero propriul său iPhone 6S.

Proiectul a necesitat aproape 2 luni de muncă, toate componentele necesare costând aproximativ 300 de dolari. De unde au venit acestea? De la iPhone-uri reciclate, a căror componente ajung la piața de mâna a doua din Shenzhen, și de la fabricile ce produc aceste componente pentru Apple. Unele dintre ele poate nu se ridică la același standarde de calitate, dar tot funcționează. Excepția a fost carcasa, ce părea a fi o imitație făcută de o companie terță.

Asamblarea pe bucăți a ecranului a necesitat echipament specializat, precum o cameră de vid, munca fiind făcută de un service de telefoane din Shenzhen. Planul inițial al lui Allen era de a lipi manual toate procesoarele și componentele pe o placă de bază goală, idee la care a renunțat când a văzut exact cât de dificil este procesul. Așa că pur și simplu a cumpărat o placă la mâna a doua, care avea deja o varianta de iOS instalată.

Construirea telefonului n-a fost un procedeu tocmai simplu, Allen apelând și la expertiza unor oameni din piață atunci când anumite lucruri nu păreau că funcționează cum trebuie. În cele din urmă, temerarul avea un Apple iPhone 6S funcțional, ce se putea conecta fără probleme la App Store, ce rula iOS 9 și care nu prea putea fi deosebit de un iPhone normal. A putut cumpăra până și o cutie, cu tot cu încărcător, pentru a-l face să pară și mai autentic.

Desigur, această soluție poate că nu este la îndemâna tuturor, din moment ce nu sunt piese care pot fi comandate pe internet, și trebuie să te plimbi prin Shenzen câteva zile pentru a da de tot ce îți trebuie. Dar cel puțin puteți fi siguri că la partea de reciclare telefoanele Apple stau foarte bine.

Dacă vreți să vedeți pas cu pas cum a fost asamblat telefonul, puteți arunca o privire peste site-ul lui Scotty Allen

[PopSci]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button