MORE

Poti conduce un sat prin WhatsApp?

WhatsApp este o aplicatie foarte versatila. Nu doar ca permite comunicarea prin mesagerie intre milioane de utilizatori, dar permite chiar conducerea unei primarii intregi.

Cum vine asta? A devenit Skynet primar? Nu, pur si simplu nivelul de coruptie atinge uneori cote ridicole. Lidiane Leite, aleasa in functia de primar cu patru ani in urma intr-un satuc foarte sarac numit Turo do Augusto din Brazilia, a fost arestata recent ca urmare a unui numar mare de acuzatii cum ca ar fi furat aproape 4 milioane de dolari din banii publici.

Aceste acuzatii nu au venit doar de la cetateni, faptele sale ilicite fiind oarecum indicate si de propriile mesaje de pe conturile de social media, prin care se lauda cu banii aparent nelimitati pe care ii are din senin.

Leite isi petrecea cea mai mare parte din timp in Sao Luis, capitala statului Maranhao, la aproximativ 4 ore distanta de Turo do Augusto. Si cum poti conduce un oras de la distanta? Conferinte video? Skype? Nu, toate aceste tehnologii erau de prisos cand WhatsApp era atat de convenabil.

Aceasta poveste probabil suna ca ceva ce s-ar fi putut intampla doar in Romania, dar va asigur ca nu s-a intamplat la noi. Probabil e ceva legat de sangele latin.

Astept cu nerabdare stiri despre primari care isi conduc satul prin Myspace, prefecti care conduc prin SMS si presedinti care pentru conducere folosesc folosesc exclusiv Telnet.

[Buisness Magazin]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button