MORE

Poti alimenta un PC cu aburi

Stiu ca Steam este foarte popular, dar unii pasionati de PC-uri duc lucrurile la extrem. Spre exemplu, un suedez care isi spune Alexzpro, pe un forum dedicat electronicii din Suedia, a realizat un calculator care este alimentat de un motor cu aburi.

Da, la fel ca acele trenuri vechi pe care le mai vedeti in filme, Titanicul sau cam orice mecanism dezvoltat la inceputul erei industriale.

 Nu vorbim aici de vreun Alienware, ci de un Raspebery Pi Zero. Calculatorul era conectat la un motor electric, care atunci cand era invartit de un motor cu aburi producea suficient curent electric incat sa tina PC-ul in functiune.  Fiind vorba de un Raspberry Pi Zero, nu necesita prea mult curent, doar 5 volti. Desi sistemul acesta era capabil sa atinga 17 volti atunci cand era la turatie maxima.

Motorul cu aburi in sine era pus in miscare prin intermediul a doua arzatoare de propan care incalzeau apa dintr-un boiler.

Probabil nu aveti prea multe sanse sa puneti PC-ul vostru in functiune folosind un motor cu aburi de aceste dimensiuni, dar e bine de stiut ca este o posiblitate.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button