MORE

Pot fi portate aplicatiile CUDA pentru alte platforme?

O companie numita Otoy a facut un anunt foarte interesant care va fi pe placul celor care vor sa foloseasca aplicatiile bazate pe CUDA folosind sisteme care nu prea sunt echipat cu hardware Nvidia.

Compania sustine ca a gasit o metoda prin care poate face cod scris pentru CUDA sa fie executat pe orice fel de solutie de compute. Nu s-au oferit prea multe detalii despre cum functioneaza acest sistem, doar ca face parte din varianta 3.1 a Octane Rendering Engine si necesita mai intai de toate acces la codul sursa a aplicatiilor cu pricina.

Asa ca poate nu va fi tocmai la indemana utilizatorului de rand, pe cat „de rand” ar putea fi considerat cineva care lucreaza cu placi video Tesla.

AMD in sine are o initiativa similara, care poate converti codul scris pentru CUDA la cod OpenCL, insa ceea ce propune Otoy aparent nu necesita modificarea sau portarea codului. Conform companiei, aplicatiile CUDA vor functiona cam la ceeasi viteza pe hardware strain.

In cazul in care metoda folosita de Otoy chiar se dovedeste a fi functionala, ar putea avea cateva rezultate interesante. In jocuri ar putea face anumite lucruri, precum PhysX sau efectele de la GameWorks sa functioneze pe accelerare completa indiferent de placa video folosita. Desigur, asta ar presupune ca dezvoltatorii sa aiba acces al codul sursa pentru acestea, ceva ce Nvidia chiar ofera in anumite conditii de licentiere.

[Bit Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button