PC&Consoles

Posthuman: Sanctuary pe Kickstarter

Nu scriem foarte des despre proiecte de pe Kickstarter dar Posthuman: Sanctuary este unul dintre putinele proiecte de jocuri care ne-a aprins interesul de cand a aparut.

In primul rand este un joc intr-un setting post-apocaliptic – intotdeauna un mare plus prin zonele Zonei, in al doilea, actiunea are loc in Europa. In calitate de europeni ce ne aflam, este placut sa putem juca printr-o regiune geografica ceva mai familiara decat prin pustietatile radioactive ale Californiei, Nevadei sau imprejurimile DC-ului sau Boston-ului.

Cand adaugam la cele de sus harti generate procedural si faptul ca povestea este interactiva, nu stim ce altceva ar mai lipsi.

Posthuman: Sanctuary promite sa ofere un amestec grozav de poveste interactive si un RPG rogue-lite, plasat intr-o Europa a carei istorie a luat-o pe o cale alternativa. Toate acestea fiind foarte frumos ilustrate intr-un stil de banda desenata.

Stilul de ilustrare necesita putina atentie in plus deoarece nu este doar o alegere legata de regia artistica a jocului. Echipa de la Mighty Box au ales sa foloseasca aceasta abordare ca parte a mecanicilor de joc. Acest lucru este mult mai bine explicat in gameplay video-ul de mai jos dar suficient de spus ca luptele iau parte intr-o serie de panel-uri, asa cum s-ar intampla intr-o banda desenata. Panel-urile reprezinta unitati de distanta intre oamenii tai si inamici. Este o metoda foarte interesanta si destul de “meta” in ceea ce priveste abordarea luptelor din punct de vedere tactic.

Aceasta abordare meta provine probabil din faptul ca Posthuman: Sanctuary se doreste a fi transpunerea in taramul jocurilor video a unui boardgame deja existent, cu acelasi nume.

Nu mai au foarte mult pana la terminarea perioadei proiectului pe Kickstarter si dupa cum puteti vedea, lucrurile nu merg tocmai grozav. Ca atare, noi incercam sa le dam o mica mana de autor deoarece vrem sa jucam acest joc in viitorul cat mai apropiat si cat mai putin post-apocaliptic.

Aruncati-va un ochi peste pitch-ul lor si daca sunteti interesati sau cunoasteti oameni care ar putea fi interesati, nu ezitati sa le da-ti acest articol.

[Rugged Gamers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button