PCTECHTech&IT

Posesorii de GeForce RTX 2080 Ti raportează probleme tehnice

GeForce RTX 2080 Ti este o placă video extrem de puternică, dar în ultima săptămână au început să se acumuleze numeroase rapoarte conform cărora tinde să crape cam des.

Aceste rapoarte vin de la posesori ai plăcii video, pe forumul GeForce  și cam pe oriunde pe internet găsiți oameni care au cumpărat un RTX 2080 Ti. Problema principală este cea că placa video tinde să afișeze artefacte grafice după doar câteva zile de funcționare, iar apoi cedează complet, sau produce zgomot foarte mult iar apoi moare complet. Inițial păreau fi afectate doar plăcile din seria Founders Edition, de 1200 de dolari, dar au apărut rapoarte și despre modelele customizate.

Vina a fost pusă pe tot felul de lucruri, de la design, la un lot defect, la memoria în sine. Tom’s Hardware Germania sugerează că unele dintre modulele de GDDR6 s-ar încălzi prea mult, ceea ce va duce la apariția de artefacte și apoi încetarea funcționării plăcii video.  Nu există deocamdată o explicație clară și concludentă

Conform declarației oficiale de la Nvidia, nu a fost sesizat un număr crescut de defecte, față de ce se așteaptă în mod normal de la o serie de produse, iar problema nu este răspândită, lucrându-se acum cu fiecare individ afectat pentru a găsi o soluție.

Considerând că seria RTX s-a vândut ca pâinea caldă, chiar și la precomandă, procentul de plăci cu un defect din fabrică ar putea fi destul de mic, în ciuda numărului de rapoarte. Dar tot este nefericit pentru cei care au întâlnit probleme atât cu varianta cumpărată, cât și cu cea primită la retur, în unele cazuri.

Mai multe informații foarte probabil își vor face apariția pe parcursul următoarelor săptămâni.

[Forbes, Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button