PC&Consoles

Polonia investeste 20 de milioane in industria gaming-ului

Cand vine vorba de Europa si industria gamig-ului, Polonia si Ucrania sunt exemple de urmat, Polonia in anul 2015 inregistrand o suma impresionanta de 408 milioane de dolari in materie de vanzari.

Bine, pe de alta parte, Guvernul Polonez a sustinut si sprijinit industria gamig-ului, un lucru care nu prea se intampla in alte tari, cu toate ca exista interes si chiar nume mari si-au deschis studiouri la noi in tara. Dar asta este o cu toata alta problema. 

In aprilie anul trecut, Polonia a lansat un program pentru alte 18 milioane de euro, acesta vizand investitia in studiouri locale de jocuri. Cel mai probabil Guvernul Polonez dorind un nou CD-Projekt RED, studioul in sine fiind o poveste de succes, colaborarea dintre studio si guvern fiind dupa cum bine stim destul de fructuoasa.

Se pare ca inscriere in program nu vine fara un set de reguli destul de stricte, precum cea care dicteaza ca studioul fondat sa fie bazat in Polonia, iar asta nu este tot.

  • Dezvoltatori sunt obligati sa estimeze un buget de la 130.000 de dolari si 5 milioane de dolari
  • Proiectul trebuie sa fie finalizat in trei ani
  • Aplicanti au voie sa prezinte proiecte ce intre in sfera de influenta a gaming-ului, precum cercetare industriala
  • Orice antreprenor extern utilizat are dreptul doar la 60% din costurile totale

Nu este un program rau, chiar foarte bine gandit, avand in vedere ca din el au iesit povesti de succes, vezi CD Project RED. Cine stie, poate in 20 de ani si la noi in tara o sa vedem un guvern care sprijina industria gaming-ului si vede potential acolo unde multi nu o fac.

[Venturebeat.com]

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button