
Soferul era adormit la volan, iar masina mergea pe autostrada cu 110 kilometri la ora.
Noile tehnologii cer noi metode de combatere a infractiunilor, iar acest lucru a fost valabil si zilele trecute, cand doi politisti de la Politia Autostrazilor din California au incercat sa traga pe dreapta un sofer despre care banuiau ca se afla in stare de ebrietate. Cum acesta nu a raspuns la somatiile sonore si luminoase, agentii si-au dat seama ca a adormit la volan si au venit cu o strategie sa il opreasca.
Dupa 7 mile si presupunand ca masina se afla pe autopilot sau cel putin pe un sistem de control a vitezei de croaziera, politistii si-au adaptat metoda de urmarire. Ca pas pregatitor, au solicitat o alta masina de ordine care sa conduca in spatele modelului Tesla la aceeasi viteza, pentru a evita apropierea altor vehicule in caz ca ceva nu mergea conform planului. Dupa aceasta, echipajul s-a pozitionat in fata modelului Tesla, incetinind treptat viteza si fortand vehicolul sa faca acelasi lucru pentru a evita o coliziune. In cele din urma, metoda lor a fost un succes si vehicolul vizat s-a oprit singur. Ofiterii au trebuit sa bata in geamul din stanga pentru a-l trezi pe sofer, Alexander Joseph Samek, in varsta de 45 de ani, care a fost arestat pentru suspiciunea de conducere sub influenta alcoolului.
Politia californiana a emis o declaratie conform careia ofiterii respectivi nu au putut confirma care tehnologie de asistenta la conducere era activa dar este clar ca tehnica lor a functionat cu succes si ca si-au pus viata in pericol pentru a o testa. Soferul vinovat ajunge astfel un alt proprietar de Tesla care pune in pericol viata lui si a celor din jur bazandu-se pe o tehnologie pe care avea datoria sa o monitorizeze indeaproape.
Ofiterul de relatii cu presa de la Politia Autostrazilor din California a declarat pentru cotidianul L.A. Times ca nu a existat nicio formare pentru situatia pe care au intalnit-o ofiterii. Ei au gandit rapid si s-au adaptat la situatie pentru a scoate masina si soferul de pe sosea.