GamingRSS PaginaDeMedia

Povestea polițiștilor care au ignorat o infracțiune ca să prindă un Snorlax în Pokemon GO

Au murit vremurile în care polițiștii americani stăteau în cruisere și rumegau gogoși glazurate în loc să acționeze în forță și să oprească infracțiuni. În noua eră, polițiștii au început să facă mișcare, dar nu vă gândiți că e pentru un stil de viață mai sănătos sau ca să fie în formă pentru a-i alerga pe hoți. Nah, polițiștii mai nou pleacă la plimbare ca să vâneze monstruleți virtuali în Pokemon GO.

Asta a fost baza unui scandal care a durat aproape cinci ani. Din 2017 și până acum, un tribunal din California a judecat cazul a doi polițiști care, în loc să acționeze pentru a opri o infracțiune din apropiere, au preferat să alerge după un Snorlax în Pokemon GO.

Documentele detaliază acest proces al audierii ofițerilor Louis Lozano și Eric Mitchell. Aceștia se aflau în patrulare, timp în care le-a fost solicitați să dea o mână de ajutor la oprirea unui jaf cu mai mulți suspecți la un mall din apropiere. Ghici cine n-a răspuns la apel și și-a văzut de treabă? Aha. Când sergentul i-a întrebat care a fost motivul pentru care nu au răspuns la apel, aceștia au oferit ca motiv faptul că nu au auzit apelul din cauza muzicii la volum mare și a zgomotului din parcul prin care patrulau.

Sergentul a trecut cu vederea pățania, însă doar momentan. Până la urmă, acesta a decis să analizeze înregistrările de pe sistemul video din mașina de poliție. Descoperirea a dovedit fix contrariul afirmațiilor celor doi ofițeri. Înregistrările au arătat că mașina fusese parcată foarte aproape de mall-ul unde ar fi trebuit ca cei doi să intervină. În plus, ei nu doar că au auzit apelul, dar s-au și sfătuit dacă să răspundă sau nu, iar în cele din urmă au spus prin stație că se aflau în cu totul altă parte pentru a-și justifica refuzul.

A mai rămas relevant Pokemon GO din 2017 și până acum?

De atunci, lucrurile au evoluat nasol. S-a constatat că polițiștii au ignorat în mod repetat, minute bune, apelurile prin stație, pentru că au avut o prioritate ne neegalat: să prindă un Snorlax în Pokemon GO. Ba chiar s-au plimbat cu mașina prin Los Angeles vreo 20 de minute, discutând despre joc și urmărind grăsanul virtual. Între timp le-a ieșit în cale și un Togetic, așa că cei doi au fost de acord să prindă ambii pokemoni.

Toate aceste isprăvi cu tot cu discuțiile și lăudăroșeniile aferente au fost înregistrate și puse la dispoziția tribunalului pentru a fi examinate. Chiar și așa, ofițerii au spus că ei nu jucau jocul, ci doar vorbeau despre el, doar că investigațiile au dovedit că pur și simplu mințeau de îngheață apele. În cele din urmă, aceștia au recunoscut că nu au răspuns la apelul prin stație, dar au continuat să nege aventura prin lumea Pokemon GO. Cică au recunoscut și că au plecat din zona de patrulă ca să urmărească un Snorlax, doar că asta făcea parte dintr-o „patrulă extra”.

Evident, curtea i-a găsit vinovați de isprava asta dar și de alte infracțiuni în timpul serviciului, dar abia după cinci ani, cei doi polițiști au fost pedepsiți, fiind concediați. S-au supărat nițel, arugmentând că înregistrarea prin sistemul de supraveghere din mașină le-a încălcat drepturile și că nu le-au fost contactați avocații, dar oare pe cine ar fi interesat toată tărășenia asta?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button