MORE

Poliția olandeză a plătit 3 milioane de euro pentru Microsoft Office, din greșeală

Începem știrile de astăzi cu ceva care cel puțin mie mi s-a părut amuzant. Din categoria „Ați auzit de OpenOffice?”, poliția olandeză a primit vestea că nu va primi înapoi nici un șfanț de la Microsoft , după ce a cumpărat din greșeală licențe de Office în valoare de aproape 3 milioane de euro.

De nouă ani de zile poliția tot încearcă să inverseze o eroare groaznică, prin care a comandat peste 13 mii de de licențe pentru o variantă de Microsoft Office. Eroarea nu a fost inițial sesizată, iar plata de 2961029 de euro a fost efectuată către Microsoft. Abia după ce bugetul forțelor de ordine a fost găurit s-a ajuns la concluzia că ceva nu tocmai corect s-a întâmplat, motiv pentru care poliția a încercat să recupereze banii.

Din 2008 și până acum au tot fost încercări în tribunal de-a remedia situația, iar acum curtea de la Haga a luat o decizie finală. Microsoft nu trebuie să le dea înapoi nici un euro, totul a fost legal, totul a fost corect, și nici măcar nu a fost prima dată când poliția respectivă a comis o astfel de eroare. În 2005 s-a produs un incident similar, iar atunci Microsoft a acordat poliției înapoi suma de 765 de mii de dolari pentru comanda eronată, spunând atunci clar că la a doua greșeală nu vor mai anula tranzacția după ce este efectuată iar licențele sunt livrate.

Morala poveștii: E tare bine să lucrezi la Microsoft când ai astfel de clienți. Acum poliția mai trebuie să plătească și taxele de la tribunal, în valoare de cam 10 mii de euro.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button