MORE

Politia este atat de eficienta incat isi hack-uieste propiul sistem pentru a obtine ilegal date biometrice

Politia din Marea Britanie foloseste o infrastructura informatica extrem de complex si bine pus la punct care gestioneaza absolut totul. De la camere amplasate pe teritoriul tari, pana la sute de Terra de informatii despre cetatenii britanici.

Ocazional, acel sistem mai da erori. Cum ar fi sa stearga probele biometrice ale unor suspecti! Nu, nu este un banc cu final hazliu, este din nefercire realitatea. Motiv pentru care, politistii au trebuit sa apeleze la solutii mai…putin ortodoxe, cum ar fi sa isi sparga propriul sistem.

Autoritatile din Marea Britanie au fost in numeroase situatii in care au trebuit sa modifice sistemul in asa fel incat sa nu se actualizeze ordinele de eliberare ale suspectilor fara cautiune, pentru ca asta ar fi dus automat la stergerea datelor biometrice.

Asta nu era tocmai legal, sistemul fiind construit sa stearga acele date, pentru ca cei care au fost eliberati fara cautiune nu mai sunt calificati drept suspecti. Dar sistemul fiind ceea ce este, ocazional avand probleme, mai sunt eliberati oameni fara sa treaca prin toate procedurile necesare, ducand la stergerea neintentionata a datelor cu pricina.

Asa ca politia este acum in situatia de a fi incalcat clar legea in cel putin cazuri, care acum sunt investigate, iar in nenumarate alte cazuri doar… a alergat in zig zag pe langa ea.

Morala povestii: Sistemul functioneaza perfect, doar ca nu prea merge.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button