MORE

Poliția dă buzna peste o Amazon Alexa zgomotoasă

Amazon Echo este un sistem foarte popular de automatizare a casei ce conține asistenta digitală Alexa. Aceasta include un număr mare de funcții, fiind capabilă să răspundă la întrebări despre cât este ceasul, cum este vremea și să cumpere 100 de kilograme de dulciuri de pe Amazon fiindcă cineva de la televizor i-a spus asta.

Alexa și-a găsit recent o altă utilitate. Este capabilă să enerveze vecinii până la punctul la care vor chema poliția. Un individ din Germania numit Oliver Haberstroh s-a întors acasă într-o seară doar ca să descopere că nu i se mai potriveau cheile în ușă. Motivul era destul de simplu. Poliția i-a făcut o vizită mai devreme și i-a spart ușa.

Atunci când individul a plecat de acasă, Alexa a început să redea melodii la volum maxim, de una singură, deranjând vecinii. După câteva ore și fără nici un fel de răspuns, vecinii au sunat la poliție. Nici poliția n-a reușit să obțină vreun răspuns, așa că au dat buzna în casă, crezând că ceva s-ar fi putut întâmpla locatarului. Înăuntru au descoperit că muzica venea de la Alexa. Au oprit dispozitivul, au înlocuit încuietoarea stricată și i-au întocmit proprietarului o factură de 500 de euro pentru cheltuielile aferente.

De ce s-a apucat Alexa să petreacă de una singură? Poate a vrut să se distreze. O posibilitate mai bună este că proprietarul activaseră Spotify de pe telefon după ce a plecat de acasă, dar încă mai era în raza de Wi-Fi a rețelei locale, iar Alexa a luat asta ca o comandă personală de-a porni muzica la volum maxim. Amazon a decis că ar fi bine să achite datoria omului și să spere că Alexa nu va începe iar să facă scandal.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button