MORE

Poliția chineză folosește ochelari cu scanare și recunoaștere facială

Poliția feroviară chineză folosește ochelari de soare pentru recunoașterea feței pentru a prinde suspecți la gările din Zhengzhou, capitala provinciei centrale Henan.

Ochelarii, care arată asemănător cu gadget-ul original Google Glass, au fost dezvăluiți la începutul acestui an și au ajutat deja la identificarea a șapte presupuși criminali, potrivit ziarului oficial al Partidului Comuniștilor People’s Daily.

Ochelarii sunt conectați la o bază de date care poate identifica suspecții criminali în rândul călătorilor. Nu este clar cât durează să fie făcută o identificare în lumea reală, dar Wu Fei, director general al companiei LLVision Technology care a fabricat ochelarii, a declarat pentru The Wall Street Journal că în timpul testelor sistemul ar putea identifica fețe dintr-o bază de date de 10.000 persoane în 100 de milisecunde.

Până în prezent, ochelarii au identificat persoane suspectate de fărădelegi, care variază de la încălcări ale regulilor din trafic până la crime precum traficul de ființe umane. De asemenea, a fost prevenită folosirea de documente false pentru 26 de persoane în vederea călătoriilor.

În China, oamenii trebuie să utilizeze documente de identitate pentru a călători cu trenul. Această regulă are rolul de a împiedica persoanele cu datorii excesive să utilizeze trenurile de mare viteză și de a limita circulația minorităților religioase cărora li s-au confiscat documentele de identitate și pot aștepta ani întregi pentru a obține un pașaport valabil.

În timp ce aceasta este prima oară când oficialitățile chinezești au folosit ochelari pentru a implementa recunoașterea facială, tehnologia este folosită pe scară largă de către poliție. În prezent, China construiește un sistem care va recunoaște oricare dintre cei 1,3 miliarde de cetățeni ai săi în trei secunde.

Aceste programe au fost condamnate de grupurile care militează pentru drepturile omului, care susțin că această implementare a tehnologiei încalcă drepturile omului la viața privată.

Cu toate acestea, ochelarii vor continua să rămână în uz, această metodă fiind implementată cu doar câteva săptămâni înainte de Anul Nou Chinezesc, când se așteaptă ca în perioada 1 februarie – 12 martie să fie efectuate 389 milioane de călătorii cu trenul.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button