Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Politia americana ar putea impiedica infractiunile… inainte ca acestea sa se intample! Evident, cu ajutorul unui soft „vizionar”.

/
/
/
/
image
img

Politia americana se lauda ca a reusit sa scada rata criminalitatii in cateva zone metropolitane din Statele Unite, cu ajutorul unei tehnologii superavansate care… prevede viitorul!

Da, suna a SF, dar realitatea e ca o companie lucreaza de ceva vreme la dezvoltarea unui astfel de… soft! Acesta se numeste PredPol (Predictive Policing) si presupune preanalizarea tipurilor de infractiuni dintr-o anumita zona, a locului in care s-au petrecut infractiunile si a orei la care s-au derulat ele. Nu sunt folosite informatii cu caracter personal si nu este nimic neobisnuit la mijloc. „Prezicerea” este de fapt un model al infractiunii – de exemplu, daca in fata unui bar de cartier a avut loc cel putin o bataie intre betivi inainte de rasaritul soarelui, sansele sunt relativ mari ca incidentul sa se repete, si-atunci politia va patrula mai des prin fata localului respectiv. „Server si protejeaza” ar putea fi urmatorul slogan al politiei americane, daca tehnologia firmei PredPol s-ar aplica la scara nationala. (Cu exagerarea de rigoare, parca seamana nitel cu Minority Report).

Agentii primesc informatiile de la centru, unde sunt analizate de software-ul PredPol si stocate pe un server, si vor actiona in consecinta, scrie Forbes. Mii de ofiteri de politie din aproximativ 60 de orase americane participa de 2-3 ori pe zi la mici sedinte de informare, inainte sa-si inceapa tura, pentru a afla care sunt zonele cele mai vulnerabile.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar