PC&Consoles

Pokemon Go pierde 12 milioane de jucători

Spiritele par să se calmeze în cele din urmă, fenomenul planetar Pokemon Go trecând de faza în care fiecare om de pe planetă ardea cu fervoare, fie dorind să joace, fie dorind să știe lumea ce crede despre joc.

Cele mai recente statistici arată că Pokemon Go nu mai este în stare să păstreze toți cei 45 de milioane de jucători zilnici pe care îi avea în luna iulie, la apogeul Pokemaniei. Pe parcursul lunii august jocul a pierdut în jur de 12 milioane de jucători, apropiindu-se din ce în ce mai mult de 30 de milioane de jucători.

 Cu siguranță diversele schimbări nefericite implementate de Niantic nu au ajutat la evitarea acestei scăderi, dar era oricum inevitabilă. La fel ca orice alt trend de pe internet, ca mania aceea cu rochia de acum un an, harlem shake, gangnam style, sau cele curent despre o gorilă și No Man’s Sky, toate sunt sortite dispariției prin entropie socială. Asta se întâmplă atunci când forța principală din spatele succesului este hype-ul și tendința publicului de a dori să fie în rând cu ce este „la modă”.

Jocul este departe de a fi mort și probabil încă va mai fi excesiv de profitabil pentru următorii ani, dar până la primul său update de conținut major, sau un expansion, Pokemon Go va trebui să facă loc următoarei senzații a internetului, care probabil va implica o capră cu ochelari urlând la un televizor cu jocurile olimpice, sau ceva de genul.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button