PC&Consoles

Pokemon Go pierde 12 milioane de jucători

Spiritele par să se calmeze în cele din urmă, fenomenul planetar Pokemon Go trecând de faza în care fiecare om de pe planetă ardea cu fervoare, fie dorind să joace, fie dorind să știe lumea ce crede despre joc.

Cele mai recente statistici arată că Pokemon Go nu mai este în stare să păstreze toți cei 45 de milioane de jucători zilnici pe care îi avea în luna iulie, la apogeul Pokemaniei. Pe parcursul lunii august jocul a pierdut în jur de 12 milioane de jucători, apropiindu-se din ce în ce mai mult de 30 de milioane de jucători.

 Cu siguranță diversele schimbări nefericite implementate de Niantic nu au ajutat la evitarea acestei scăderi, dar era oricum inevitabilă. La fel ca orice alt trend de pe internet, ca mania aceea cu rochia de acum un an, harlem shake, gangnam style, sau cele curent despre o gorilă și No Man’s Sky, toate sunt sortite dispariției prin entropie socială. Asta se întâmplă atunci când forța principală din spatele succesului este hype-ul și tendința publicului de a dori să fie în rând cu ce este „la modă”.

Jocul este departe de a fi mort și probabil încă va mai fi excesiv de profitabil pentru următorii ani, dar până la primul său update de conținut major, sau un expansion, Pokemon Go va trebui să facă loc următoarei senzații a internetului, care probabil va implica o capră cu ochelari urlând la un televizor cu jocurile olimpice, sau ceva de genul.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

25 comentarii

  1. Bine nici era de mirat, decand multi s-au pus pe spooff sau cu tot felul de boti de farmat , oamenii care cu adevarat jucau , efectiv au decis sa lase pekemon go. Si dupa ce ajungi legit undeva pe la level 18-20 te saturi , devinde foarte sec sau faci acelasi lucru de nenumarate ori.

  2. mi se pare normal pentru un joc care’ti transformă procentajul bateriei telefonului intr’un secundar cu numaratoare inversa. optimizarea e de tot căcatu’. fire red cu emulator pana una alta…

  3. Pentru ca oamenii au vazut totul ca un concurs, toti au vrut sa fie cel mai bun pokemon hunter.
    Odata ce cineva a ajuns sa aibe nivelul 30 sau sa fi prins aproape toti pokemonii ceilalti s-au oprit.
    Cheaterii au contribuit cel mai mult la estomparea fenomenului
    Eu m-am oprit la 22 acum cateva saptamani

  4. PVP-ul e naspa ca nu poti ataca alti jucatori in timp ce cauti pokemoni, gym-uri in ubele orase sunt foarte putine sau nu sunt si sa ai gps, camera, date mobile, joc-ul si luminozitate mare consuma multa baterie si toata lumea ar vrea sa stea acasa si sa joace ca nu ai cum sa il prinzi pe Kangaskan daca nu esti in Australia si restul pentru diferite continente. Daca ai juca de acasa fara sa te plimbi cred ca toata lumea s-ar juca. Concluzia, Pokemon GO in moarte clinica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button